Savustettu naudan paahtopaisti
Työaika 1 t Kokonaisaika 3 t
4 annosta
Tässä reseptissä naudan paahtopaistiin saa herkullisen maun, kun sen savustaa kevyesti grillissä. Liha maistuu erinomaiselta, kun sitä marinoi kuivamarinadissa yön yli. Tarjoile savustettu naudan paahtopaisti kylmänä, vaikka leikkelepöydässä.
Raaka-aineet
1 pktAtria Takuumurea Naudan Paahtopaisti n1,0kg
Mausteseos:
1 rkl suolaa
5 tl sipulijauhetta
1 rkl fariinisokeria
4 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl chiljauhetta
Valmistusohje
- Hienonna mausteseos morttelissa.
- Kuivaa lihan pinta hyvin. Hiero mausteseos lihan pintaan. Kiedo liha kelmuun tai laita muovipussiin.
- Anna lihan marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Valmistele grilli savustusta varten.
- Savusta naudan paahtopaistia voimakkaassa savussa 10-15 minuuttia.
- Ota liha ulos grillistä ja lämmitä grilli kuumaksi. Grillaa paahtopaistia, kunnes sen sisälämpötila on noin 57-58 astetta. Kääntele välillä jotta paisti saa kauttaaltaan kauniin värin. Anna lihan jäähtyä ja lämpötilan tasaantua huoneenlämmössä.
Tarjoile savustettu naudan paahtopaisti heti sellaisenaan tai jäähdytä jääkaapissa yön yli ja tarjoile kylmänä vaikka leikkelepöydässä.