Henri Alénin Amerikan tädin Buttermilk-kana
Piimässä marinoitu, rapeaksi leivitetty maukas kananfilee on muisto Henri Alénin lapsuudesta. "Kun olin lapsi, Amerikassa asuva tätini valmisti usein Suomessa käydessään legendaarista piimässä marinoitua kanaa, buttermilk chickeniä. Muistan miten ihmettelin lapsena, kuinka kanasta voi saada niin mehevää", kertoo Henri. Muuten Henri ei kuivattua valkosipulia kokkailuissaan käytä, mutta tähän reseptiin tuo mauste kuulemma kuuluu ehdottomasti. Yhdessä cayennepippurin ja paprikan kanssa lopputulos maistuu Henrin mukaan juuri niin amerikkalaiselta kuin kuuluukin. Freesinä lisäkkeenä buttermilk-kanalle maistuu rouskuva, Tanskasta inspiraation saanut salaatti.
Raaka-aineet
1 pktAtria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 480g
3 dl piimää
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl jauhettua paprikaa
1/2 tl kuivattua valkosipulia
1/2 tl cayennepippuria tai jauhettua chiliä
1 tl suolaa
kasviöljyä paistamiseen
Tanskalainen parsakaalisalaatti:
500 g varsiparsakaalia
1 punasipuli
1-2 hapanta omenaa
1 rkl auringonkukansiemeniä tai kurpitsansiemeniä
1 rkl rusinoita tai kuivattuja karpaloita
4 siivua pekonia
Kastike:
1 1/2 dl luonnonjogurttia
2 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl ryytisinappia eli kokojyväsinappia
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Laita fileeleikkeet piimään marinoitumaan 30 minuutiksi.
- Paista pekoni rapeaksi pannulla ja aseta kuivumaan talouspaperin päälle. Leikkaa varsiparsakaalit sopiviksi paloiksi. Pilko punasipuli ja omena. Pane parsakaali, punasipuli ja omenat kulhoon ja sekoita. Lisää siemenet ja rusinat tai kuivatut karpalot.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita kastike varovasti salaattiin. Koristele salaatti paistetuilla pekoninmurusilla.
- Sekoita jauhoihin kaikki mausteet. Nosta fileeleikkeet piimästä ja pyörittele pienissä erissä jauhoseoksessa. Laita pannulle reilusti öljyä, niin että pohja peittyy kunnolla. Paista kanat kullanruskeiksi kuumassa öljyssä noin 3 minuuttia / puoli. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan hetkeksi ennen tarjoilua ja nauti heti.