Raakamakkaraa, viinirypäleitä ja mozzarellaa toscanalaisittain
Salsicce all’uva eli makkaraa ja viinirypäleitä on toscanalainen klassikko, joka on toiminut inspiraationa tässä kesän ehkä herkullisimmassa makkarareseptissä. Toscanalaisittain maustetut fermentoidut raakamakkarat grillataan viinirypäleiden kanssa ja lastataan maalaisleipäviipaleille täyteläisen buffala-mozzarellen kaveriksi.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara 240g
125 g buffalo-mozzarellaa
3 maalaisleipäviipaletta
timjamia viimeistelyyn
Grillatut viinirypäleet:
200 g tummia viinirypäleitä
1 rkl tummaa balsamietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl hienonnettua timjamia
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
- Mausta rypäletertut balsamietikalla, oliiviöljyllä, valkosipulilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.
- Grillaa makkarat paketin ohjeen mukaan. Grillaa samalla viinirypäleitä 3–4 minuuttia. Paahda myös leipäviipaleet grillissä.
- Tarjoile grillatut makkarat, viinirypäleet ja revitty mozzarella leivän päällä tai annoksena leivän kanssa. Viimeistele timjamin lehdillä.