Kanakeitto
Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
Herkullinen kanakeitto valmistuu yksinkertaisista ja puhtaista raaka-aineista. Voit käyttää reseptissä kanaliemen sijaan myös kookosmaitoa täyteläisyyden lisäämiseksi kanakeittoon. Kanakeiton lisukkeeksi sopii hyvin tuore leipä.
Raaka-aineet
1 pktAtria Rustiikkikuutio Kanafileestä Merisuola 350g
1 rkl rypsiöljyä
1 purjo (vaalea osa) pestynä ja suikaloituna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
300 g kiinteitä perunoita kuutioituna
200 g porkkanaa kuutioituna
200 g keräkaalia hienonnettuna
1 litra kanalientä
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
hienonnettua timjamia
Valmistusohje
- Ota kanapakkaus huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kokkausta.
- Ruskista kanakuutiot öljytyssä kattilassa. Lisää joukkoon purjo ja valkosipuli ja freesaa hetki.
- Lisää loput kasvikset, kanaliemi ja laakerinlehdet.
- Keitä hiljalleen niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä, mutta vielä napakoita. Mausta kanakeitto suolalla ja pippurilla. Viimeistele tuoreella timjamilla ennen tarjoilua.