Possupizza Bianco

Maukas porsaanfilee sopii erinomaisesti perinteisen pizzapohjan päälle. Pohjalle sivellään tuorejuustotäytettä ja päälle ladotaan vielä perunaviipaleet.
Raaka-aineet
Pizzataikina:
4 dl vettä
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
9 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Tuorejuustotäyte:
1 (luomu)sitruuna
50 g parmesaania
200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
Lisäksi:
6-8 kpl pientä kiinteää perunaa keitettynä ja viipaleiksi leikattuna
1 pkt Atria Vuolu Possun Paistista Buffalo 200g
30 g parmesaania
Viimeistelyyn:
tuoretta timjamia
laadukasta oliiviöljyä
Valmistusohje
- Valmista ensin pizzataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Vaivaa tasaiseksi ja työstä noin 5 minuuttia. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin tunti, kunnes se on kaksinkertainen.
- Pese sitruuna ja raasta siitä kuori. Raasta myös parmesaani. Sekoita tuorejuusto, sitruunankuori ja parmesaani keskenään.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli pieniksi pizzoiksi. Voitele pizzat tuorejuustoseoksella. Levitä peruna- ja porsaanviipaleet pizzan päälle. Raasta pinnalle vielä parmesaania.
- Paista pizzoja 250-asteissa grillissä tai uunissa noin 8−10 minuuttia. Viimeistele pizzat tuoreella timjamilla ja laadukkaalla oliiviöljyllä.