Possupizza Bianco

Maukas porsaanfilee sopii erinomaisesti perinteisen pizzapohjan päälle. Pohjalle sivellään tuorejuustotäytettä ja päälle ladotaan vielä perunaviipaleet.
Raaka-aineet
Pizzataikina:
4 dl vettä
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
9 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Tuorejuustotäyte:
1 (luomu)sitruuna
50 g parmesaania
200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
Lisäksi:
6-8 kpl pientä kiinteää perunaa keitettynä ja viipaleiksi leikattuna
1 pkt Vuolu
30 g parmesaania
Viimeistelyyn:
tuoretta timjamia
laadukasta oliiviöljyä
Ohje
Valmista ensin pizzataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Vaivaa tasaiseksi ja työstä noin 5 minuuttia. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin tunti, kunnes se on kaksinkertainen.
Pese sitruuna ja raasta siitä kuori. Raasta myös parmesaani. Sekoita tuorejuusto, sitruunankuori ja parmesaani keskenään.
Jaa taikina neljään osaan ja kauli pieniksi pizzoiksi. Voitele pizzat tuorejuustoseoksella. Levitä peruna- ja porsaanviipaleet pizzan päälle. Raasta pinnalle vielä parmesaania.
Paista pizzoja 250-asteissa grillissä tai uunissa noin 8−10 minuuttia. Viimeistele pizzat tuoreella timjamilla ja laadukkaalla oliiviöljyllä.