Kana-bataattisoselaatikko

Työaika 30 min Kokonaisaika 1 t 30 min
4 annosta
Screenshot 2025-03-11 at 16.03.16.png

Kana-bataattisoselaatikko on helppo arkiruoka, joka maistuu sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera. Samettinen bataattisosetäyte tuo laatikkoon luonnollista makeutta ja mehevyyttä, ja mausteet viimeistelevät kokonaisuuden.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Jauheliha 400g

2 kg bataattia tuoreena

tai

800 g valmista bataattisosetta

2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna

2 dl kvinoaa

2 rkl rypsiöljyä

1 tl currya

2 tl muskottipähkinää

1 tl chilihiutaleita

1 tl yrttiseosta

mustapippuria ja suolaa

Valmistusohje

  1. Jos käytät tuoretta bataattia, kuori bataatit, kuutioi ja keitä kypsiksi n. 15-20 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta bataatti sähkövatkaimella. Jos käytät valmista bataattisosetta, voit hypätä tämän työvaiheen yli.
  2. Huuhtele kvinoa runsaassa vedessä ja keitä n. 10 minuuttia ohjeen mukaan.
  3. Sekoita kypsä kvinoa bataattisoseen joukkoon ja mausta muskottipähkinällä ja suolalla. Jos seos tuntuu sakealta, voit notkistaa kasvisliemellä tai kauramaidolla (1 dl).
  4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  5. Paista kanajauheliha kypsäksi paistinpannulla, lisää murskatut valkosipulinkynnet ja mausta currylla, yrttiseoksella ja chilihiutaleilla.
  6. Öljyä uunivuoka rypsiöljyllä ja lisää vuokaan puolet bataattikvinoa-seoksesta. Lisää paistettu kanajauheliha ja loput bataattikvinoa-seoksesta.
  7. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
  8. Tarjoa runsaan vihersalaatin kanssa.