Kana-bataattisoselaatikko

Kana-bataattisoselaatikko on helppo arkiruoka, joka maistuu sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera. Samettinen bataattisosetäyte tuo laatikkoon luonnollista makeutta ja mehevyyttä, ja mausteet viimeistelevät kokonaisuuden.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Kanan Jauheliha 400g
2 kg bataattia tuoreena
tai
800 g valmista bataattisosetta
2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
2 dl kvinoaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl currya
2 tl muskottipähkinää
1 tl chilihiutaleita
1 tl yrttiseosta
mustapippuria ja suolaa
Valmistusohje
- Jos käytät tuoretta bataattia, kuori bataatit, kuutioi ja keitä kypsiksi n. 15-20 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta bataatti sähkövatkaimella. Jos käytät valmista bataattisosetta, voit hypätä tämän työvaiheen yli.
- Huuhtele kvinoa runsaassa vedessä ja keitä n. 10 minuuttia ohjeen mukaan.
- Sekoita kypsä kvinoa bataattisoseen joukkoon ja mausta muskottipähkinällä ja suolalla. Jos seos tuntuu sakealta, voit notkistaa kasvisliemellä tai kauramaidolla (1 dl).
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Paista kanajauheliha kypsäksi paistinpannulla, lisää murskatut valkosipulinkynnet ja mausta currylla, yrttiseoksella ja chilihiutaleilla.
- Öljyä uunivuoka rypsiöljyllä ja lisää vuokaan puolet bataattikvinoa-seoksesta. Lisää paistettu kanajauheliha ja loput bataattikvinoa-seoksesta.
- Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
- Tarjoa runsaan vihersalaatin kanssa.