Täytetyt kepakot

Mehevät jauhelihakepakot täytetään maukkaalla savujuustolla. Suosittelemme erityisesti grillausta, mutta ihania kepakoista tulee myös pannulla tai uunissa paistamalla.
Miedosti savuinen chipotledippi tuo potkua ja raikkautta kepakoiden kylkeen.
Raaka-aineet
Dippi:
6 kpl korianterinoksaa hienonnettuna
5-6 rkl chipotle-pyreetä (tai esim. sauvasekoittimella hienonnettuja chipotle-chilejä)
1 1/2 dl majoneesia
1 prk kermaviiliä
2 tl limemehua
suolaa
sokeria
Kepakot:
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
1/2 kpl punainen mieto chili
1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 700g
1 kpl kananmuna
1 1/2 tl savupaprikajauhetta
1 1/2 tl chilijauhetta
1 - 1 1/2 tl suolaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
mustapippuria myllystä
2-5 kpl korianterinoksaa hienonnettuna
Kepakoiden täytteeksi:
100 g savujuustoa
Lisäksi:
varrastikkuja
öljyä paistamiseen
Ohje
Valmista ensin dippi sekoittamalla sen ainekset keskenään ja mausta maun mukaan suolalla ja sokerilla. Laita jääkaappiin odottamaan.
Hienonna sipuli, valkosipuli sekä chili ja kuullota öljyssä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita burgerlihan joukkoon. Lisää myös loput kepakoiden ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Leikkaa savujuustosta pikkurillin paksuisia tankoja ja lävistä tanko varrastikulla. Pyöritä päälle jauhelihamassaa niin, että juustotanko peittyy. Grillaa reilut kymmenen minuuttia joka puolelta, tai kunnes juusto alkaa sulaa ja tiristä ulos kepakoista.