Täytetyt kepakot
Mehevät jauhelihakepakot täytetään maukkaalla savujuustolla. Suosittelemme erityisesti grillaamista, mutta ihania kepakoista tulee myös pannulla tai uunissa paistamalla. Miedosti savuinen chipotledippi tuo potkua ja raikkautta kepakoiden kylkeen.
Raaka-aineet
Dippi
6 kpl korianterinoksaa hienonnettuna
5-6 rkl chipotle-pyreetä (tai esim. sauvasekoittimella hienonnettuja chipotle-chilejä)
1 1/2 dl majoneesia
1 prk kermaviiliä
2 tl limemehua
suolaa
sokeria
Kepakot
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
1/2 kpl punainen mieto chili
1 pktAtria Nauta Jauheliha 17% 700g
1 kpl kananmuna
1 1/2 tl savupaprikajauhetta
1 1/2 tl chilijauhetta
1 - 1 1/2 tl suolaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
mustapippuria myllystä
2-5 kpl korianterinoksaa hienonnettuna
Kepakoiden täytteeksi
100 g savujuustoa
Lisäksi
varrastikkuja
öljyä paistamiseen
Valmistusohje
- Valmista ensin dippi sekoittamalla sen ainekset keskenään ja mausta maun mukaan suolalla ja sokerilla. Laita jääkaappiin odottamaan.
- Hienonna sipuli, valkosipuli sekä chili ja kuullota öljyssä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää myös loput kepakoiden ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Leikkaa savujuustosta pikkurillin paksuisia tankoja ja lävistä tanko varrastikulla. Pyöritä päälle jauhelihamassaa niin, että juustotanko peittyy.
- Grillaa reilut kymmenen minuuttia joka puolelta, tai kunnes juusto alkaa sulaa ja tiristä ulos kepakoista.