Täytetyt kepakot

Työaika 35 min Kokonaisaika 35 min
4 annosta

Mehevät  jauhelihakepakot täytetään maukkaalla savujuustolla. Suosittelemme erityisesti grillausta, mutta ihania kepakoista tulee myös pannulla tai uunissa paistamalla.

Miedosti savuinen chipotledippi tuo potkua ja raikkautta kepakoiden kylkeen.

Raaka-aineet

Dippi:

6 kpl korianterinoksaa hienonnettuna

5-6 rkl chipotle-pyreetä (tai esim. sauvasekoittimella hienonnettuja chipotle-chilejä)

1 1/2 dl majoneesia

1 prk kermaviiliä

2 tl limemehua

suolaa

sokeria

Kepakot:

1 kpl sipuli

2 kpl valkosipulin kynttä

1/2 kpl punainen mieto chili

1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 700g

1 kpl kananmuna

1 1/2 tl savupaprikajauhetta

1 1/2 tl chilijauhetta

1 - 1 1/2 tl suolaa

1 tl juustokuminaa eli jeeraa

mustapippuria myllystä

2-5 kpl korianterinoksaa hienonnettuna

Kepakoiden täytteeksi:

100 g savujuustoa

Lisäksi:

varrastikkuja

öljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Valmista ensin dippi sekoittamalla sen ainekset keskenään ja mausta maun mukaan suolalla ja sokerilla. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Hienonna sipuli, valkosipuli sekä chili ja kuullota öljyssä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita burgerlihan joukkoon. Lisää myös loput kepakoiden ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Leikkaa savujuustosta pikkurillin paksuisia tankoja ja lävistä tanko varrastikulla. Pyöritä päälle jauhelihamassaa niin, että juustotanko peittyy.
  4. Grillaa reilut kymmenen minuuttia joka puolelta, tai kunnes juusto alkaa sulaa ja tiristä ulos kepakoista.