Jauhelihapihvit

Työaika Kokonaisaika 35 min
4 annosta
jauhelihapihvit.png

Näillä Atrian vinkeillä saat täydellisen mehevät jauhelihapihvit!

 

Monelle meistä mehevät jauhelihapihvit ovat viikon ruokalistalla odotettu herkku, ja ne kuuluvat ehdottomasti arkiruokien aateliin. Mutta miten saada aikaan täydellisen meheviä pihvejä, jotka sulavat suussa myös arjen kiireen keskellä? Salaisuus piilee usein oikeissa valinnoissa: raaka-aineissa ja tekniikoissa. Käydään siis yhdessä läpi neljä tärkeää vaihetta täydellisten jauhelihapihvien valmistamiseksi: jauhelihan valinta, mausteiden oikea annostelu, pihvien muotoilu ja paistaminen. Seuraamalla näitä vinkkejä ja hyödyntämällä Atrian reseptiä, valmistat ensi kerralla elämäsi parhaat jauhelihapihvit omassa kotikeittiössäsi!

Lue lisää

Raaka-aineet

1 pktAtria Nauta Jauheliha 17% 400g

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

öljyä

1 dl gluteenittomia korppujauhoja

200 g kermaviiliä

1/2 rkl nelimaustetta (mustapippuri, inkivääri, neilikka, muskottipähkinä)

suolaa

Perunamuusi:

1 kg (puikula-)perunaa kuorittuna

200 g voita kuutioituna

1 dl kuohukermaa

suolaa

Sipulikastike:

2 sipulia suikaloituna

öljyä

2 dl kanalientä

4 dl punaviinikastiketta

2 rkl tummaa balsamietikkaa

1 rkl sokeria

Paistetut pavut:

200 g vihreitä papuja

50 g voita

Valmistusohje

  1. Kuullota sipulit nopeasti öljyssä pannulla.
  2. Sekoita korppujauhot kermaviilin joukkoon ja anna turvota hetki.
  3. Sekoita jauhelihan joukkoon sipulit, kermaviili sekä mausteet ja muotoile pihveiksi.
  4. Paista pihvit kypsäksi pannulla noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Perunamuusi

  1. Keitä perunat kypsiksi ja sen jälkeen survo perunat perunasurvimella.
  2. Sekoita joukkoon voi ja lämmin kerma. Mausta suolalla.

Sipulikastike

  1. Kuullota sipuleita pitkään matalalla lämmöllä öljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä ja karamellisoituneita.
  2. Lisää joukkoon kanaliemi ja keitä kasaan niin, että puolet nesteestä jää jäljelle.
  3. Lisää joukkoon punaviinikastike, balsamietikka sekä sokeri ja lämmitä niin, että kastike melkein kiehahtaa.

Paistetut pavut

Paista vihreät pavut kevyesti voissa pannulla.

Tarjoile jauhelihapihvit perunamuusin, sipulikastikkeen ja paistettujen papujen kera.

 

 

 

 

henri-alenin-naudanlihavartaat.jpg
Henri Alénin Dry rub marinoitua naudanfileetä ja varhaisperunoita 6
Tutustu reseptiin
Bahn-mi-burgerit.jpg
Banh mi -burgerit 2
Tutustu reseptiin
Kolmen-juuston-smash-burger.jpg
Kolmen juuston smash burger 3
Tutustu reseptiin
Voileipatalo.jpg
Voileipätalo 1
Tutustu reseptiin
Joulumakaronilaatikko_annos_1_1_1.jpg
Joulumakaronilaatikko 0
Tutustu reseptiin