Jauhelihapihvit

35 min kokonaisaika
4
Jauhelihapihvit
35 min kokonaisaika
4

Jauhelihapihvit maistuvat aina. Nämä herkulliset jauhelihapihvit tarjoillaan perunamuusin, tumman sipulikastikkeen ja paistettujen vihreiden papujen kanssa. Voit kypsentää pihvit joko pannulla tai 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Raaka-aineet

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

öljyä

1 dl gluteenittomia korppujauhoja

200 g kermaviiliä

1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 1000g

1/2 rkl nelimaustetta (mustapippuri, inkivääri, neilikka, muskottipähkinä)

suolaa

Perunamuusi:

1 kg (puikula-)perunaa kuorittuna

200 g voita kuutioituna

1 dl kuohukermaa

suolaa

Sipulikastike:

2 sipulia suikaloituna

öljyä

2 dl kanalientä

4 dl punaviinikastiketta

2 rkl tummaa balsamietikkaa

1 rkl sokeria

Paistetut pavut:

200 g vihreitä papuja

50 g voita

Ohje

Kuullota sipulit nopeasti öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhot kermaviilin joukkoon ja anna turvota hetki. Sekoita jauhelihan joukkoon sipulit, kermaviili sekä mausteet ja muotoile pihveiksi. Paista pihvit kypsäksi pannulla noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Keitä perunat kypsiksi. Survo perunat perunasurvimella ja sekoita joukkoon voi ja lämmin kerma. Mausta suolalla.

Kuullota sipuleita pitkään matalalla lämmöllä öljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä ja karamellisoituneita. Lisää joukkoon kanaliemi ja keitä kasaan niin, että puolet nesteestä jää jäljelle. Lisää joukkoon punaviinikastike, balsamietikka sekä sokeri ja lämmitä niin, että kastike melkein kiehahtaa.

Paista vihreät pavut kevyesti voissa pannulla.

Tarjoile jauhelihapihvit perunamuusin, sipulikastikkeen ja paistettujen papujen kera.

 

 

 

 

Näillä Atria-tuotteilla onnistut