Jauhelihapihvit
Raaka-aineet
1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 400g
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
öljyä
1 dl gluteenittomia korppujauhoja
200 g kermaviiliä
1/2 rkl nelimaustetta (mustapippuri, inkivääri, neilikka, muskottipähkinä)
suolaa
Perunamuusi:
1 kg (puikula-)perunaa kuorittuna
200 g voita kuutioituna
1 dl kuohukermaa
suolaa
Sipulikastike:
2 sipulia suikaloituna
öljyä
2 dl kanalientä
4 dl punaviinikastiketta
2 rkl tummaa balsamietikkaa
1 rkl sokeria
Paistetut pavut:
200 g vihreitä papuja
50 g voita
Valmistusohje
- Kuullota sipulit nopeasti öljyssä pannulla.
- Sekoita korppujauhot kermaviilin joukkoon ja anna turvota hetki.
- Sekoita jauhelihan joukkoon sipulit, kermaviili sekä mausteet ja muotoile pihveiksi.
- Paista pihvit kypsäksi pannulla noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
Perunamuusi
- Keitä perunat kypsiksi ja sen jälkeen survo perunat perunasurvimella.
- Sekoita joukkoon voi ja lämmin kerma. Mausta suolalla.
Sipulikastike
- Kuullota sipuleita pitkään matalalla lämmöllä öljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä ja karamellisoituneita.
- Lisää joukkoon kanaliemi ja keitä kasaan niin, että puolet nesteestä jää jäljelle.
- Lisää joukkoon punaviinikastike, balsamietikka sekä sokeri ja lämmitä niin, että kastike melkein kiehahtaa.
Paistetut pavut
Paista vihreät pavut kevyesti voissa pannulla.
Tarjoile jauhelihapihvit perunamuusin, sipulikastikkeen ja paistettujen papujen kera.