Perinteinen juustoburger

Työaika Kokonaisaika 45 min
4 annosta

Tässä burgeri todellisen klassikon ystävälle. Atrian Burger naudanlihasta muotoiltu pihvi saa burgerin väliin kaverikseen maailman parhaan hampurilaiskastikkeen. Tätä kannattaa maistaa, lupaamme ettet pety!

Raaka-aineet

1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g

suolaa ja mustapippuria

4 siivua hyvää juustoa (esim. Cheddar tai Monterey Jack)

4 hampurilaissämpylää

1 pihvitomaatti

suolakurkkusiivuja

salaatinlehtiä

Karamellisoitu sipuli:

2 sipulia

1 rkl öljyä

1 rkl voita

ripaus suolaa

Maailman paras hampurilaiskastike:

1 dl majoneesia

2 rkl ranskalaista salaatinkastiketta

1 rkl kurkkusalaattia

1 tl valkoviinietikkaa

1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin karamellisoitu sipuli. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi tai puolirenkaiksi. Lämmitä öljy ja voi kattilassa, lisää sipulit. Anna hautua hiljaisella lämmöllä aina välillä sekoitellen noin 30-45 minuuttia, kunnes sipuli ruskistuu ja karamellisoituu. Mausta suolalla.
  2. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
  3. Valmista hampurilaiskastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  4. Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Grillaa tai paista kypsiksi molemmin puolin, mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita lopuksi juustosiivut pihvien päälle.
  5. Lämmitä sämpylät grillissä tai pannulla. Leikkaa pihvitomaatti siivuiksi.
  6. Voitele sämpylöiden pohjat ja kannet hampurilaiskastikkeella. Täytä hampurilaiset pihveillä, karamellisoidulla sipulilla, pihvitomaatilla, suolakurkulla ja salaatilla.