Perinteinen juustoburger
Tässä burgeri todellisen klassikon ystävälle. Atrian Burger naudanlihasta muotoiltu pihvi saa burgerin väliin kaverikseen maailman parhaan hampurilaiskastikkeen. Tätä kannattaa maistaa, lupaamme ettet pety!
Raaka-aineet
1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g
suolaa ja mustapippuria
4 siivua hyvää juustoa (esim. Cheddar tai Monterey Jack)
4 hampurilaissämpylää
1 pihvitomaatti
suolakurkkusiivuja
salaatinlehtiä
Karamellisoitu sipuli:
2 sipulia
1 rkl öljyä
1 rkl voita
ripaus suolaa
Maailman paras hampurilaiskastike:
1 dl majoneesia
2 rkl ranskalaista salaatinkastiketta
1 rkl kurkkusalaattia
1 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
Valmistusohje
- Valmista ensin karamellisoitu sipuli. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi tai puolirenkaiksi. Lämmitä öljy ja voi kattilassa, lisää sipulit. Anna hautua hiljaisella lämmöllä aina välillä sekoitellen noin 30-45 minuuttia, kunnes sipuli ruskistuu ja karamellisoituu. Mausta suolalla.
- Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
- Valmista hampurilaiskastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Grillaa tai paista kypsiksi molemmin puolin, mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita lopuksi juustosiivut pihvien päälle.
- Lämmitä sämpylät grillissä tai pannulla. Leikkaa pihvitomaatti siivuiksi.
- Voitele sämpylöiden pohjat ja kannet hampurilaiskastikkeella. Täytä hampurilaiset pihveillä, karamellisoidulla sipulilla, pihvitomaatilla, suolakurkulla ja salaatilla.