Henri Alénin bbq-cheddarburgerit
”Purilaiset ja hodarit ovat mitä parasta sosiaalista grilliruokaa. Omat lempipurilaiseni ovat yksinkertaiset, joissa mehukas pihvi on pääosassa ja lisukkeita välissä hillitysti.
Mehukkuus burgeriin tulee tirisevästä pihvistä. Jauhelihassa tulisi olla rasvaa noin 15-20 % jotta pihvi pysyy mehukkaana. Laadukkaasta naudan jauhelihasta tehty pihvi ei kaipaa muuta mausteita kuin suolan ja pippurin.
Kylmää colaa ja nauttimaan!”
Henri Alén
Raaka-aineet
1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g
suolaa
mustapippuria
100 g cheddar-juustoa
4 tl majoneesia
4 tl dijon-sinappia
4 rkl bbq-kastiketta
1 maustekurkku viipaloituna
1 sipuli renkaiksi leikattuna
Valmistusohje
Muotoile jauhelihasta neljä samankokoista pihviä. Grillaa kuumassa grillissä noin 3 minuuttia/puoli ja mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Laita pihvien päälle cheddar-juustoa ja kypsennä kuvun alla vielä minuutti jotta juusto pehmenee kunnolla.
Grillaa sämpylät nopeasti grillissä ja sivele sämpylän alaosa majoneesilla ja dijon-sinapilla, sekä yläosa bbq-kastikkeella. Kokoa purilainen ja laita väliin myös maustekurkkua ja leikattua sipulia.