Atria Mestari Anna-Liisan pippurilehtipihvi

Työaika Kokonaisaika 45 min
2 annosta

Atria Mestari Anna-Liisan pohjanmaalaisessa tupakeittiössä kokataan joka päivä, ja aina suurella rakkaudella ja intohimolla. Kerran kun Anna-Liisa pohti miten tarjoilisi jääkaapissaan odottavat naudan pippuripihvit, hän keksikin tarttua lihanuijaan ja nuijia pippuripihvit ohuiksi lehtipihveiksi.

Kasviksia Anna-Liisa käyttää monipuolisesti ja runsaasti. Sillä kertaa jääkaapissa oli mm. kotimainen kaali. Niimpä pippuristen lehtipihvien kanssa ei tarjoiltukaan ranskalaisia vaan freesiä mutta jogurttikastikkeensa ansiosta ihanan täyteläistä kaalisalaattia. Huippuyhdistelmä, josta tuli klassikko Anna-Liisan keittiössä. Suosittelemme testaamaan.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Naudan Pippuripihvi Takuumureasta Paahtopaistista 280g

1 rkl voita

1 rkl öljyä

Jogurttikaalisalaatti:

1/2 - 1 kpl kaali

2 dl turkkilaista jogurttia

1 sitruuna

suolaa

mustapippuria myllystä

pähkinöitä

Valmistusohje

  1. Ota pippuripihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistoa.
  2. Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi.Laita kaalisuikaleet kulhoon ja purista sitruunasta mehu kaalin päälle. Anna maustua hetki ja valuta sitten ylimääräinen neste pois.
  3. Sekoita kaalisuikaleisiin jogurtti, suola ja pippuri. Laita jääkaappiin odottamaan pihvien paiston ajaksi. Lisää pähkinät rouhittuina salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
  4. Nuiji pihvit ohuiksi ja paista ne yksitellen molemmin puolin voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Ohuet pihvit paistuvat muutamassa minuutissa.