Pastrami naudan ulkofileestä

16 h 39 min kokonaisaika
4
Pastrami naudan ulkofileestä
16 h 39 min kokonaisaika
4

Pastrami on leikkele, joka valmistetaan useimmiten naudanlihasta. Meidän reseptissämme raaka-aineena on Takuumurea naudan ulkofilee.

Pastrami saa sopivasti savuisen maun, kun sen kypsentää grillissä. Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile leivän välissä tai salaatin seassa.

Raaka-aineet

1 kpl Atria Takuumurea Naudan Ulkofilee n800g

Suolaliemi:

1 1/2 ltr vettä

100 g fariinisokeria

60 g suolaa

1 tl korianterinsiemeniä

1 tl sinapinsiemeniä

1 tl mustapippuria

1/2 tl fenkolinsiemeniä

1 kpl kanelitanko

2 laakerinlehteä

1/2 tl chilijauhetta

Mausteseos:

2 rkl fariinisokeria

1 rkl suolaa

5 tl mustapippuria

4 tl korianterinsiemeniä

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl katajanmarjaa

1 tl chilijauhetta

Ohje

Sekoita suolaliemen ainekset keskenään esimerkiksi isossa, kannellisessa muovirasiassa. Huolehdi, että suola ja sokeri liukenevat kunnolla.

Poista lihasta suurimmat kalvot. Laita lihat jääkaappiin suolaliemirasiassa noin 6 vuorokaudeksi. Kääntele lihaa päivittäin liemessä. Suolausaika lyhenee, jos leikkaat fileen pienemmiksi paloiksi. Voit nopeuttaa suolaantumista myös ruiskuttamalla lientä suoraan lihan sisään tai pistelemällä reikiä lihaan ennen sen upottamista liemeen

Hienonna mausteseos morttelissa.

Nosta lihat pois liemestä ja kuivaa hyvin. Hiero mausteseos lihan pintaan. Valmistele grilli savustusta varten.

Savusta lihaa voimakkaassa savussa n. 10-15 minuuttia. Kypsennä lihaa sitten 120-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta.

Anna lihan jäähtyä ja leikkaa siitä sitten ohuita viipaleita vaikka leivän väliin tai salaattiin.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut