Pastrami naudan ulkofileestä

Työaika Kokonaisaika 16 t 39 min
4 annosta

Pastrami on leikkele, joka valmistetaan useimmiten naudanlihasta. Meidän reseptissämme raaka-aineena on Atrian Takuumurea naudan ulkofilee.


Pastrami saa sopivasti savuisen maun, kun sen kypsentää grillissä. Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile leivän välissä tai salaatin seassa.

Raaka-aineet

1 kpl Atria Takuumurea Naudan Ulkofileepihvi 300g

Suolaliemi:

1 1/2 ltr vettä

100 g fariinisokeria

60 g suolaa

1 tl korianterinsiemeniä

1 tl sinapinsiemeniä

1 tl mustapippuria

1/2 tl fenkolinsiemeniä

1 kpl kanelitanko

2 laakerinlehteä

1/2 tl chilijauhetta

Mausteseos:

2 rkl fariinisokeria

1 rkl suolaa

5 tl mustapippuria

4 tl korianterinsiemeniä

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl katajanmarjaa

1 tl chilijauhetta

Valmistusohje

  1. Sekoita suolaliemen ainekset keskenään esimerkiksi isossa, kannellisessa muovirasiassa. Huolehdi, että suola ja sokeri liukenevat kunnolla.
  2. Poista naudan ulkofileestä suurimmat kalvot. Laita lihat jääkaappiin suolaliemirasiassa noin 6 vuorokaudeksi. Kääntele lihaa päivittäin liemessä. Suolausaika lyhenee, jos leikkaat fileen pienemmiksi paloiksi. Voit nopeuttaa suolaantumista myös ruiskuttamalla lientä suoraan lihan sisään tai pistelemällä reikiä lihaan ennen sen upottamista liemeen
  3. Hienonna mausteseos morttelissa.
  4. Nosta naudan ulkofileet pois liemestä ja kuivaa hyvin. Hiero mausteseos lihan pintaan. Valmistele grilli savustusta varten.
  5. Savusta lihaa voimakkaassa savussa n. 10-15 minuuttia. Kypsennä lihaa sitten 120-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta.
  6. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa siitä sitten ohuita viipaleita vaikka leivän väliin tai salaattiin.