Pastrami naudan ulkofileestä
Työaika 1 t Kokonaisaika 16 t
4 annosta
Pastrami on leikkele, joka valmistetaan useimmiten naudanlihasta. Meidän reseptissämme raaka-aineena on Atria Takuumurea Naudan Ulkofileepihvi.
Pastrami saa sopivasti savuisen maun, kun sen kypsentää grillissä. Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile leivän välissä tai salaatin seassa.
Raaka-aineet
4 kplAtria Takuumurea Naudan Ulkofileepihvi 300g
Suolaliemi:
1 1/2 ltr vettä
100 g fariinisokeria
60 g suolaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl mustapippuria
1/2 tl fenkolinsiemeniä
1 kpl kanelitanko
2 laakerinlehteä
1/2 tl chilijauhetta
Mausteseos:
2 rkl fariinisokeria
1 rkl suolaa
5 tl mustapippuria
4 tl korianterinsiemeniä
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl katajanmarjaa
1 tl chilijauhetta
Valmistusohje
- Sekoita suolaliemen ainekset keskenään esimerkiksi isossa, kannellisessa muovirasiassa. Huolehdi, että suola ja sokeri liukenevat kunnolla.
- Poista naudan ulkofileestä suurimmat kalvot. Laita lihat jääkaappiin suolaliemirasiassa noin 6 vuorokaudeksi. Kääntele lihaa päivittäin liemessä. Suolausaika lyhenee, jos leikkaat fileen pienemmiksi paloiksi. Voit nopeuttaa suolaantumista myös ruiskuttamalla lientä suoraan lihan sisään tai pistelemällä reikiä lihaan ennen sen upottamista liemeen
- Hienonna mausteseos morttelissa.
- Nosta naudan ulkofileet pois liemestä ja kuivaa hyvin. Hiero mausteseos lihan pintaan. Valmistele grilli savustusta varten.
- Savusta lihaa voimakkaassa savussa n. 10-15 minuuttia. Kypsennä lihaa sitten 120-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta.
- Anna lihan jäähtyä ja leikkaa siitä sitten ohuita viipaleita vaikka leivän väliin tai salaattiin.