Linnapaisti naudan paahtopaistista

Työaika Kokonaisaika 2 t 30 min
4 annosta

Tällä reseptillä valmistat todella mehevän linnapaistin. Naudan paahtopaisti kypsyy meheväksi porkkanoilla, varsisellerillä, tähtianiksella ja anjoviksilla maustetussa liemessä. Lopuksi liemeen lisätään kermaa ja siitä keitetään maukas kastike. Lisäkkeenä maistuu esimerkiksi uunijuurekset.

Raaka-aineet

1 kpl Atria Takuumurea Naudan Paahtopaisti n1,0kg

2 rkl voita tai öljyä

1 1/2 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

Keitinliemi:

vettä

2 sipulia

3 porkkanaa

2 varsisellerin vartta

5 kokonaista valko- tai mustapippuria

1 laakerinlehti

1 tähtianis

6 anjovisfileetä

1 rkl punaviinietikkaa

1 rkl siirappia

Kastike:

6 dl keitinlientä

1 1/2 dl kuohukermaa

2 rkl pehmitettyä voita

2 rkl vehnäjauhoja

anjovislientä maustamiseen tarvittaessa

Valmistusohje

  1. Ota naudanpaisti huoneenlämpöön lämpenemään vähintään tunti ennen kypsennystä.
  2. Kuori ja lohko kasvikset.
  3. Kuumenna voi tai öljy laakeassa kattilassa tai padassa. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Laita paisti pataan tai kattilaan ja ruskista joka puolelta kauniin väriseksi.
  4. Kaada pataan vettä, niin että vesi juuri ja juuri yltää paistin yläreunaan. Keitä miedolla lämmöllä ja kuori pois verivaahto niin kauan kuin sitä nousee veden pintaan.
  5. Lisää muut ainekset ja aseta kansi päälle. Keitä miedolla lämmöllä liedellä, tai kypsennä noin 120-asteisessa uunissa parisen tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 65-70 astetta.
  6. Nosta paisti padasta ja kääri leivinpaperiin ja folioon vetäytymään.

Keitinliemi

  1. Siivilöi liemi ja lisää siihen kerma, keitä liemi-kermaseos noin puoleen.
  2. Sekoita voi ja vehnäjauhot ja vispaa se liemi-kermaseoksen joukkoon, anna kastikkeen suurustua. Tarkista maku ja lisää suolaisuutta tarvittaessa anjovisliemellä.

Leikkaa linnapaisti viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen kera. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi paahdetut juurekset ja perunamuusi.