Mallassämpyläburger

Työaika 1 t 55 min Kokonaisaika 2 t 30 min
4 annosta
Mallasampylaburger.jpg

Mallassämpylään kasattu burger tymäkällä dijon-majoneesilla ja karamellisoidulla sipulilla taittaa isommankin nälän. Tuhti burger vaatii väliinsä toki myös hieman raikkautta, joten komeus kruunataan tomaatilla ja salaatilla.

Raaka-aineet

Mallassämpylät:

3/4 dl kaljamaltaita

1 1/2 dl vettä tai mallasmäskiä

25 g tuorehiivaa (tai 11 g kuivahiivaa)

2 1/2 dl vettä tai maitoa

1 1/2 tl suolaa

1 rkl hunajaa

6 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja

Karamellisoitu sipuli:

4 kpl kelta- tai punasipulia viipaloituna

voita

suolaa

Dijon-majoneesi:

1/2 dl majoneesia

1/2 rkl Dijon-kokojyväsinappia

suolaa

sokeria

Pihvit:

1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g

suolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi:

salaatinlehtiä

tomaattia viipaloituna

Valmistusohje

  1. Aloita leipomalla mallassämpylät. Kaada kiehuva vesi kaljamaltaiden päälle ja anna turvota ja jäähtyä noin tunti. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai maitoon ja lisää suola sekä hunaja. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita hiiva jauhoihin. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja mallas. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota vielä puoli tuntia ennen paistamista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Viipaloi sipuli ja paista miedolla lämmöllä reilut 20 minuuttia, tai kunnes sipuli on karamellisoitunut. Mausta ripauksella suolaa.
  3. Sekoita majoneesiin sinappi ja mausta suolalla ja sokerilla.
  4. Muotoile burgerlihasta neljä pihviä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista pihvit grillissä tai pannulla.
  5. Kokoa burger mallassämpylän väliin.