Mallassämpyläburger
Mallassämpylään kasattu burger tymäkällä dijon-majoneesilla ja karamellisoidulla sipulilla taittaa isommankin nälän. Tuhti burger vaatii väliinsä toki myös hieman raikkautta, joten komeus kruunataan tomaatilla ja salaatilla.
Raaka-aineet
Mallassämpylät:
3/4 dl kaljamaltaita
1 1/2 dl vettä tai mallasmäskiä
25 g tuorehiivaa (tai 11 g kuivahiivaa)
2 1/2 dl vettä tai maitoa
1 1/2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
6 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
Karamellisoitu sipuli:
4 kpl kelta- tai punasipulia viipaloituna
voita
suolaa
Dijon-majoneesi:
1/2 dl majoneesia
1/2 rkl Dijon-kokojyväsinappia
suolaa
sokeria
Pihvit:
1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
salaatinlehtiä
tomaattia viipaloituna
Valmistusohje
- Aloita leipomalla mallassämpylät. Kaada kiehuva vesi kaljamaltaiden päälle ja anna turvota ja jäähtyä noin tunti. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai maitoon ja lisää suola sekä hunaja. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita hiiva jauhoihin. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja mallas. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota vielä puoli tuntia ennen paistamista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Viipaloi sipuli ja paista miedolla lämmöllä reilut 20 minuuttia, tai kunnes sipuli on karamellisoitunut. Mausta ripauksella suolaa.
- Sekoita majoneesiin sinappi ja mausta suolalla ja sokerilla.
- Muotoile burgerlihasta neljä pihviä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista pihvit grillissä tai pannulla.
- Kokoa burger mallassämpylän väliin.