Pad thai rapealla kanalla

Työaika Kokonaisaika 1 t
4-6 annosta

Thairuokien klassikko pad thai eli paistetut nuudelit nautitaan tällä kertaa rapeaksi paneroidun kananfileen kanssa. Valmiiksi hyvin maustettu ja leivitetty kananfilee on superhelppo valmistaa.

Kauppojen hyllyiltä löytyy hyvin valmiita pad thai -kastikkeita. Jos haluat, voit valmistaa kastikkeen myös itse. Tässä resepti:

1 dl tamarinditahnaa
1 dl ruokosokeria
½ limen mehu
4 rkl kalakastiketta

Kiehauta tamarinditahna, ruokosokeri ja limen mehu kattilassa. Lisää joukkoon kalakastike ja keitä pari minuuttia.

Raaka-aineet

200 g riisinuudeleita

1 pkt Atria Kanan Paneroitu Minuuttifilee Country Style 600g

öljyä

300 g kaalia suikaloituna

4 porkkanaa suikaloituna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 punainen chili hienonnettuna

1 kananmuna

2,5 dl pad thai -kastiketta

1 dl kevätsipulisilppua

1 dl mungpavun ituja

1 dl suolattuja pähkinöitä murskattuna

1 limen mehu

Valmistusohje

  1. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
  2. Ota kanafileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistamista. Paista kuumalla pannulla runsaassa öljyssä yhteensä noin 8 min välillä kääntäen, kunnes sisälämpötila on + 75 astetta.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja lisää kaali, porkkana, valkosipuli ja chili. Kuullota keskilämmöllä pannulla pari minuuttia. Kokoa kasvikset pannun laidalle ja riko kananmuna toiseen laitaan. Sekoita muna kokkeliksi. Lisää pannulle nuudelit ja 2/3 kastikkeesta.
  4. Lisää kevätsipuli, idut ja pähkinät. Pirskota päälle loput kastikkeesta ja limenmehu.