Natalia Salmelan Suomi-rullakebab

Työaika Kokonaisaika 15 min
2 annosta

"Jos rullakebab olisi keksitty Suomessa keskellä kauneinta syyskuuta, niin se voisi näyttää ja maistua samalta kuin tämä resepti", arveli reseptin kehittäjä, mm. Satokausikalenterin toimitusjohtajana ja WTD-blogistaan tuttu Natalia Salmela. 

Mehevän maukkaaseen rullakebabiin käytetään kolmea kaalia: kyssäkaalia, lehtikaalia ja vuonankaalia. Lehtikaalille ja kebab-suikaleille näytetään hieman pannun pintaa ja lisäksi pyöräytetään kastike chilihummuksesta ja majoneesista. Sitten vaan kääritään koko komeus rieskan sisään. Helppoa ja herkullista.

Raaka-aineet

4 isoa rieskaa

1 pkt Atria Murea & Nopea Nauta Kebab 200g

2 lehteä lehtikaalia

1/2 keskikokoinen kyssäkaali

1/4 sitruuna

muutama oksa tuoretta minttua

1 tl hunajaa

1 tl öljyä

ripaus suolaa

2 rkl chilihummusta

2 rkl majoneesia

1 tl chilikastiketta, esim. srirachaa

tuoretta vuonankaalia

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kyssäkaalisalaatti. Kuori ja raasta karkeaksi kyssäkaali. Hienonna minttu. Sekoita kyssäkaali ja minttu, purista päälle sitruunamehu, hunaja ja mausta ripauksella suolaa. Sekoita kunnolla.
  2. Poista lehtikaalista keskiruoto ja hienonna lehdet. Lisää pannulle lehtikaali ja Murea & Nopea Kebab. Anna lämmetä, kunnes lehtikaali hieman pehmenee.
  3. Sekoita keskenään erillisessä astiassa hummus, majoneesi ja chilikastike.
  4. Kokoa rullakebab: lisää riekan päälle ensin lehtikaali-kebab, sitten kyssäkaalisalaatti ja kastike. Viimeistele tuoreella vuonankaalilla ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Nauti heti.

Vinkki! Kannattaa lämmittää lehtikaali ja kebab pannulla ilman paistorasvaa, jotta rieska ei vety ja kebab pysyy paremmin koossa. Kyssäkaalisalaatista kannattaa ennen tarjoilua valuttaa ylimääräiset nesteet pois samasta syystä.

Ruokajuomaksi sopii muuten erinomaisesti piimä! Turkissa sekä muualla lähi-idän maissa ruoan kanssa juodaan usein ayrania, joka on ihanan hapokas jogurtista, vedestä ja suolasta sekoitettu juoma. Suomi-kebabin kanssa saman asian ajaa meille tuttu juoma: kylmä ja raikas piimä.