Kana-makaronilaatikko
Makaronilaatikko on klassikoiden klassikko, jonka voi hyvin valmistaa myös kanan jauhelihasta. Tässä reseptissä opastamme, kuinka valmistat herkullisen kana-makaronilaatikon helposti ja maustat sen currylla.
Raaka-aineet
1 rasia Atria Kanan Jauheliha 400g
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl curryjauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1 pss sarvimakaroneja (400 g)
1/2 tl suolaa keitinveteen
Munamaito:
1 ltr maitoa tai maito-kermasekoitusta
4 kananmunaa
suolaa
pippuria
Lisäksi:
1 rkl voita vuoan voiteluun
Valmistusohje
- Ota kanan jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä.
- Kuumenna öljy ja ruskista jauheliha, lisää mausteet ja tarkista maku.
- Kypsennä sarvimakaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
- Voitele uunivuoka. Sekoita keskenään jauheliha ja makaronit. Kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi. Yhdistä munamaidon ainekset keskenään ja kaada valmis munamaito vuokaan.
- Kypsennä 200-asteissa uunissa noin 45-60 minuuttia, tai kunnes kana-makaronilaatikko on hyytynyt ja pinnassa on kaunis kullankeltainen väri. Peitä vuoka foliolla tai leivinpaperilla, jos makaronilaatikon pinta tuntuu tummuvan liikaa paiston aikana. Tarjoile esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.