Kana-makaronilaatikko

Työaika 30 min Kokonaisaika 1 t 30 min
5 annosta

Makaronilaatikko on klassikoiden klassikko, jonka voi hyvin valmistaa myös kanan jauhelihasta. Tässä reseptissä opastamme, kuinka valmistat herkullisen kana-makaronilaatikon helposti ja maustat sen currylla.

Raaka-aineet

1 rasia Atria Kanan Jauheliha 400g

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

1/2 tl curryjauhetta

1/2 tl paprikajauhetta

1/2 tl paprikajauhetta

1 pss sarvimakaroneja (400 g)

1/2 tl suolaa keitinveteen

Munamaito:

1 ltr maitoa tai maito-kermasekoitusta

4 kananmunaa

suolaa

pippuria

Lisäksi:

1 rkl voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

  1. Ota kanan jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Kuumenna öljy ja ruskista jauheliha, lisää mausteet ja tarkista maku.
  3. Kypsennä sarvimakaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
  4. Voitele uunivuoka. Sekoita keskenään jauheliha ja makaronit. Kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi. Yhdistä munamaidon ainekset keskenään ja kaada valmis munamaito vuokaan.
  5. Kypsennä 200-asteissa uunissa noin 45-60 minuuttia, tai kunnes kana-makaronilaatikko on hyytynyt ja pinnassa on kaunis kullankeltainen väri. Peitä vuoka foliolla tai leivinpaperilla, jos makaronilaatikon pinta tuntuu tummuvan liikaa paiston aikana. Tarjoile esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.