Kana makaronilaatikko

30 min työaika
1 h 30 min kokonaisaika
5
Kana makaronilaatikko
30 min työaika
1 h 30 min kokonaisaika
5

Makaronilaatikko on klassikoiden klassikko. Tällä kertaa se kokataan kanan jauhelihasta ja maustetaan currylla.

Raaka-aineet

1 rasia Atria Kanan Jauheliha 400g

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

1/2 tl curryjauhetta

1/2 tl paprikajauhetta

1/2 tl paprikajauhetta

1 pss sarvimakaroneja (400 g)

1/2 tl suolaa

Munamaito:

1 ltr maitoa tai maito-kermasekoitusta

4 kananmunaa

suolaa

pippuria

Lisäksi:

1 rkl voita vuoan voiteluun

Ohje

Ota kananjauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä.

Kuumenna öljy ja ruskista jauheliha, lisää mausteet ja tarkista maku.

Kypsennä sarvimakaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.

Voitele uunivuoka. Sekoita keskenään jauheliha ja makaronit. Kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi. Yhdistä munamaidon ainekset keskenään ja kaada valmis munamaito vuokaan. Kypsennä 200-asteissa uunissa noin 45-60 minuuttia, tai kunnes laatikko on hyytynyt ja pinnassa on kaunis kullankeltainen väri. Peitä vuoka foliolla tai leivinpaperilla, jos sen makaronilaatikon pinta tuntuu tummuvan liikaa paiston aikana. Tarjoile esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut