Kana-nektariinisalaatti
Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
Kesäisen raikas salaatti, jossa maistuu mehevät grillatut nektariinit, makeat sokeriherneet ja rapsakat retiisit. Grillattu kana antaa salaatille ruokaisuutta ja raikas nektariinivinegretti viimeistelee ihanan kesäisen makuelämyksen.
Raaka-aineet
150 g sokeriherneitä
6 kpl retiisiä
1 dl pekaanipähkinöitä
n. 180 g salaattisekoitusta
3 kpl nektariinia
Nektariinivinegretti
1 kpl nektariini
1 rkl hunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
¾ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Ota fileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
- Valmista nektariinivinegretti. Leikkaa nektariini neljään osaan ja poista kivi. Laita kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Pilko sokeriherneet ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä reilun kokoisiksi paloiksi.
- Levitä tarjoiluvadille runsaasti salaattisekoitusta. Levitä salaattipohjan päälle herneet, retiisit ja pekaanipähkinät.
- Leikkaa nektariinit puoliksi tai neljään osaan, poista kivet.
- Grillaa kananfileitä noin 12-15 min välillä kääntäen, kunnes sisälämpötila on 75°C.
- Grillaa nektariineja noin viisi minuuttia, käännä puolivälissä.
- Leikkaa kananfileet siivuiksi ja levitä ne, ja nektariinit salaatin päälle.
- Tarjoile salaatin kanssa nektariinivinegrettiä.