MasterChef-Ellan entrecote ja muhammara-kastike

Työaika Kokonaisaika 1 t
1 annosta

Ella tarjoili MasterChef-tuomareille 3-jaksossa grillattua entrecoteta. Lisukkeeksi hän loihti muhammara-kastiketta, grillattua varhaiskaalia ja hunajaporkkanoita.

Vieraileva tuomari Tommi Tuominen kiitteli lihan täydellistä kypsyyttä. Kape Aihinen nosti esiin annoksen hyvän hapokkuuden ja kaalin herkullisen paahteisuuden. ”Ihana suoritus”, kiteytti Ellan annoksen puolestaan Henri Alén.

Raaka-aineet

1 porkkana

oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

suolaa

1/2 varhaiskaali

Atria Takuumurea Naudan Entrecote n300g

Koristeluun kurpitsansiemeniä ja krassinlehtiä

Muhammara-kastike:

2 paprikaa

1 valkosipulinkynsi pilkottuna

1 salottisipuli pilkottuna

1/2 dl manteleita

1 sitruunan mehu

paprikajauhe

juustokumina

chilijauhetta

korianterijauhetta

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

  1. Paahda paprikoita grillissä tai uunissa (grillivastuksen alla) kunnes pinta on tummunut. Kääri paprikat folioon, ja anna niiden vetäytyä noin puolituntia. Rapsuttele kuoret irti, leikkaa kanta ja pese siemenet pois, ja laita paprikat blenderiin.
  2. Pilko valkosipulit ja sipulit, ja kuullota ne nopeasti pannulla. Lisää blenderiin. Rouhi mantelit ja lisää myös ne blenderiin. Lisää vielä sitruunan mehu, ja mausteet. Aja kastike sileäksi. Maista ja mausta kastiketta lisää tarvittaessa.
  3. Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi ja hiero niihin oliiviöljyä, hunajaa, ja suolaa.
  4. Paista uunissa 10 min. Laita grillivastus päälle ja jatka paistamista vielä 5 min ylätasolla.
  5. Leikkaa kaali lohkoiksi ja hiero lohkoihin oliiviöljyä ja suolaa. Grillaa molemmilta puolilta, kunnes lohkot saavat väriä.
  6. Paista pihviä grillissä, kunnes se saa kunnon paistopinnan. Toista grillaus molemmilta puolilta ja anna vetäytyä folion alla 10 min ennen tarjoilua.