MasterChef-Teemu V:n Paahtopaisti-mätitapas

Työaika Kokonaisaika
4 annosta

MasterChef Suomi 2022 jaksossa 7 kilpailijat saivat pudotustehtävässä haasteekseen hieman erikoisia makupareja. Tarjolla oli 7 erilaista makuparia, joista kilpailijat saivat kukin valita omansa.

Teemu V. valitsi makupareista paahtopaistin ja mädin. Visiona hänellä oli rakentaa niistä leipä. Kun ruokavarastosta ei leipää löytynytkään, keksi Teemu V. poimia mukaansa myskikurpitsan, jonka ajatteli toimivan annoksessa hyvänä vaihtoehtona leivälle. Ja hyvinhän se toimi! Annos sisälsi paahdettua myskikurpitsaa, paahtopaistia, muikunmätimoussea, kurpitsansiemensuolaa sekä rosmariiniöljyä, ja kehuja sateli tuomareilta.

Raaka-aineet

Paahtopaisti:

200 g Atria Takuumurea Naudan Paahtopaisti n1,0kg

3 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 rkl voita

2 valkosipulinkynttä

Kurpitsapohja:

myskikurpitsaa

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

50 g goudaa

Muikunmätimousse:

1 dl kuohukermaa

100 g muikunmätiä

2 dl maustamatonta tuorejuustoa

1/2 tl suolaa

Kurpitsansiemensuola:

myskikurpitsan siemeniä

suolaa

Rosmariiniöljy:

4 oksaa rosmariinia

1/2 dl öljyä

Valmistusohje

  1. Paahtopaisti: Mausta paisti suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää valkosipuli ja voi ja paista paahtopaistin pinnat ruskeiksi. Laita paisti paahtumaan uuniin 220-asteeseen, kunnes sisälämpötila 55-astetta. Ota paisti vetäytymään. Kun paisti on jäähtynyt, viipaloi ohuiksi siivuiksi.
  2. Kurpitsapohja: Leikkaa myskikurpitsasta noin 10 cm halkaisijaltaan, 1 cm paksuudeltaan olevia kiekkoja. Säästä siemenet, ne hyödynnetään myös. Mausta kiekot hunajalla, suolalla ja öljyllä. Paahda uunissa 200-asteessa noin 15 min, tai kunnes kypsiä. Ota pois uunista ja raasta pinnalle goudaa.
  3. Mätimousse: Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita erillisessä kulhossa mäti, tuorejuusto ja suola. Kääntele kerma tuorejuustoseoksen joukkoon ja anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Kaada sifoniin ja hapota kahdella patruunalla.
  4. Kurpitsansiemensuola: paahda myskikurpitsan siemeniä uunissa, kunnes pinta on paahtunut. Jauha mikserillä suolan kanssa hienoksi ja siivilöi.
  5. Rosmariiniöljy: Sekoita blenderissä 4 oksaa rosmariinia ja 0,5 dl öljyä. Siivilöi.
  6. Asettelu: Aseta paahdettu kurpitsa lautasen pohjalle. Lisää päälle pari siivua paahtopaistia rullana. Lisää päälle reilusti mätimoussea sifonilla. Koristele kurpitsansiemensuolalla ja kolmella tipalla rosmariiniöljyä