Lindströmin mureke

Työaika 20 min Kokonaisaika 1 t
4-5 annosta

Olet varmasti kuullut Lindströmin pihveistä, mutta entäs Lindströmin murekkeesta? Punainen herkku tarjoillaan mehevien timjamipottujen sekä kaprisjogurtin kera. Valmista mureke makusi mukaan joko nauta-viljapossu- tai naudanjauhelihasta. Joka tapauksesta, murekkeeseen kannattaa valita hieman rasvaisempi jauheliha, jotta lopputulos on maukkaan mehevä.

Raaka-aineet

Murekemassa:

1 dl korppujauhoja

1 1/2 dl vettä

1 pkt

tai

1 pkt Atria Nauta-Viljapossu Jauheliha 400g

1 pieni sipuli hienonnettuna

200 g etikkapunajuurta raastettuna

1 kananmuna

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi:

1 kg kiinteitä perunoita

4-5 pientä sipulia

1/2 dl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia

ripaus mustapippuria rouhittuna

kapriksia ja miniversoja koristeluun

Kaprisjogurtti:

2 dl turkkilaista jogurttia

1 rkl kapriksia hienonnettuna

1 tl sinappia

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

  1. Valmista murekemassa: Sekoita korppujauho ja vesi kulhossa. Lisää muut murekemassan aineet ja sekoita tasaiseksi. Jätä massa odottamaan.
  2. Pese perunat hyvin. Halkaise pienet perunat kahtia ja leikkaa isommat neljään osaan. Kuori ja lohko sipulit. Levitä perunat ja sipulit leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita niihin öljy, suola, timjami ja mustapippuri.
  3. Muotoile murekemassasta mureke perunoiden ja sipuleiden keskelle uunipellille.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes mureke on läpikypsää.
  5. Sekoita kaprisjogurtin ainekset keskenään. Tarjoa mureke ja perunat kaprisjogurtin kanssa.

Vinkki

Samasta murekemassasta voi valmistaa myös Lindstömin pihvit tai -pyörykät. Niiden kypsennysaika on lyhyempi, noin 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa riittää. Laita silloin kasvikset ensin uuniin ja lisää pihvit tai pyörykät vasta myöhemmin.