Lindströmin mureke
Olet varmasti kuullut Lindströmin pihveistä, mutta entäs Lindströmin murekkeesta? Punainen herkku tarjoillaan mehevien timjamipottujen sekä kaprisjogurtin kera. Valmista mureke makusi mukaan joko nauta-viljapossu- tai naudanjauhelihasta. Joka tapauksesta, murekkeeseen kannattaa valita hieman rasvaisempi jauheliha, jotta lopputulos on maukkaan mehevä.
Raaka-aineet
Murekemassa:
1 dl korppujauhoja
1 1/2 dl vettä
1 pkt
tai
1 pkt Atria Nauta-Viljapossu Jauheliha 400g
1 pieni sipuli hienonnettuna
200 g etikkapunajuurta raastettuna
1 kananmuna
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Lisäksi:
1 kg kiinteitä perunoita
4-5 pientä sipulia
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
ripaus mustapippuria rouhittuna
kapriksia ja miniversoja koristeluun
Kaprisjogurtti:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl kapriksia hienonnettuna
1 tl sinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Valmistusohje
- Valmista murekemassa: Sekoita korppujauho ja vesi kulhossa. Lisää muut murekemassan aineet ja sekoita tasaiseksi. Jätä massa odottamaan.
- Pese perunat hyvin. Halkaise pienet perunat kahtia ja leikkaa isommat neljään osaan. Kuori ja lohko sipulit. Levitä perunat ja sipulit leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita niihin öljy, suola, timjami ja mustapippuri.
- Muotoile murekemassasta mureke perunoiden ja sipuleiden keskelle uunipellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes mureke on läpikypsää.
- Sekoita kaprisjogurtin ainekset keskenään. Tarjoa mureke ja perunat kaprisjogurtin kanssa.
Vinkki
Samasta murekemassasta voi valmistaa myös Lindstömin pihvit tai -pyörykät. Niiden kypsennysaika on lyhyempi, noin 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa riittää. Laita silloin kasvikset ensin uuniin ja lisää pihvit tai pyörykät vasta myöhemmin.