Grillattua naudansydäntä ja rapeita vihanneksia hoisin
Naudansydän on todellinen herkkuliha joka yllättää myös grillattuna. Tässä Henri Alénin reseptissä maukas ja murea sydän nautitaan nopeasti rohkean mediumiksi grillattuna. Lisukkeeksi pyöräytetään raikkaan rapsakka salaatti mm. fenkolista, kesäporkkanoista, suolapähkinöistä ja seesamiöljystä. Annoksen viimeistelee hoisinkastike.
Tuoreen, suomalaisen naudansydämen tilaat näppärästi kotiovelle osoitteesta Lihakauppa.fi.
Raaka-aineet
1/2 naudan sydän
suolaa ja pippuria
öljyä
2 dl hoisin-kastiketta
Salaatti:
1 pieni punasipuli
2 kesäporkkanaa
1 fenkoli
1 rasia rouskuvaa silmusalaattia
20 mintunlehteä
Kastike:
4 rkl mietoa seesamiöljyä
1 rkl valkoviini- tai riisiviinietikkaa
tilkka soijaa
1 rkl murskattuja suolapähkinöitä
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Viipaloi fenkoli. Laita kaikki kiinteät ainekset kulhoon ja lisää mukaan yrttien lehdet.
- Valmista kastike sekoittamalla ainekset huolellisesti keskenään. Kaada salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Mausta salaatti vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Kuivaa sydän huolellisesti ja mausta suolalla ja pippurilla. Sivele se kevyesti öljyllä. Grillaa sydäntä noin 3 minuuttia/puoli. Viipaloi ohuiksi siivuiksi ja tarjoile salaatin ja hoisin kastikkeen kera.