Grillattua naudansydäntä ja rapeita vihanneksia hoisin

Työaika Kokonaisaika 30 min
annosta
Grillattua-naudan-sydanta-henri-alen.jpg

Naudansydän on todellinen herkkuliha joka yllättää myös grillattuna. Tässä Henri Alénin reseptissä maukas ja murea sydän nautitaan nopeasti rohkean mediumiksi grillattuna. Lisukkeeksi pyöräytetään raikkaan rapsakka salaatti mm. fenkolista, kesäporkkanoista, suolapähkinöistä ja seesamiöljystä. Annoksen viimeistelee hoisinkastike.

 

Tuoreen, suomalaisen naudansydämen tilaat näppärästi kotiovelle osoitteesta Lihakauppa.fi.

Raaka-aineet

1/2 naudan sydän

suolaa ja pippuria

öljyä

2 dl hoisin-kastiketta

Salaatti:

1 pieni punasipuli

2 kesäporkkanaa

1 fenkoli

1 rasia rouskuvaa silmusalaattia

20 mintunlehteä

Kastike:

4 rkl mietoa seesamiöljyä

1 rkl valkoviini- tai riisiviinietikkaa

tilkka soijaa

1 rkl murskattuja suolapähkinöitä

Valmistusohje

  1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Viipaloi fenkoli. Laita kaikki kiinteät ainekset kulhoon ja lisää mukaan yrttien lehdet.
  2. Valmista kastike sekoittamalla ainekset huolellisesti keskenään. Kaada salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Mausta salaatti vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.
  3. Kuivaa sydän huolellisesti ja mausta suolalla ja pippurilla. Sivele se kevyesti öljyllä. Grillaa sydäntä noin 3 minuuttia/puoli. Viipaloi ohuiksi siivuiksi ja tarjoile salaatin ja hoisin kastikkeen kera.