Possun fileepihvit ja kermainen suppilovahverokastike

Työaika 40 min Kokonaisaika 40 min
4 annosta
Viljaporsaan fileepihvit kermaisen suppilovahverokastikkeen kanssa.jpg

Silkkinen, suppilovahverokastikkeessa pyöräytetty pasta ja mehevät possunpihvit ovat lohturuokaa parhaimmillaan!

Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Possun Ohut Fileepihvi Naturell 240g

suolaa

rouhittua mustapippuria

tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Suppilovahveropasta:

1/2 ltr tuoreita suppilovahveroita

1 kpl sipuli

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Valmista ensin suppilovahverokastike. Revi isommat sienet kahteen tai useampaan osaan, pienet voit jättää kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna voi kattilassa ja paista sipulia ja suppilovahveroita, kunnes sienistä on haihtunut neste. Ripottele kattilaan vehnäjauho ja sekoita se sipuli-sieniseoksen joukkoon. Lisää lihaliemi kattilaan vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen muhia noin 10 minuuttia. Lisää kastikkeen joukkoon kerma ja kahvi. Mausta suolalla.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita suppilovahverokastikkeen joukkoon.
  4. Paista porsaan fileepihvit kypsäksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä välillä kääntäen yhteensä noin 8 minuuttia, kunnes pihvien sisälämpötila on 70°C. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.
  5. Tarjoile paistetut fileepihvit suppilovahveropastan kanssa. Viimeistele annokset runsaalla määrällä tuoretta hienonnettua persiljaa.

    Vinkki: Voit tarjoilla fileepihvit ja suppilovahverokastikkeen myös keitettyjen perunoiden kanssa.