Possun fileepihvit ja kermainen suppilovahverokastike
Silkkinen, suppilovahverokastikkeessa pyöräytetty pasta ja mehevät possunpihvit ovat lohturuokaa parhaimmillaan!
Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Possun Ohut Fileepihvi Naturell 240g
suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
Suppilovahveropasta:
1/2 ltr tuoreita suppilovahveroita
1 kpl sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Valmista ensin suppilovahverokastike. Revi isommat sienet kahteen tai useampaan osaan, pienet voit jättää kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna voi kattilassa ja paista sipulia ja suppilovahveroita, kunnes sienistä on haihtunut neste. Ripottele kattilaan vehnäjauho ja sekoita se sipuli-sieniseoksen joukkoon. Lisää lihaliemi kattilaan vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen muhia noin 10 minuuttia. Lisää kastikkeen joukkoon kerma ja kahvi. Mausta suolalla.
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita suppilovahverokastikkeen joukkoon.
- Paista porsaan fileepihvit kypsäksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä välillä kääntäen yhteensä noin 8 minuuttia, kunnes pihvien sisälämpötila on 70°C. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.
- Tarjoile paistetut fileepihvit suppilovahveropastan kanssa. Viimeistele annokset runsaalla määrällä tuoretta hienonnettua persiljaa.
Vinkki: Voit tarjoilla fileepihvit ja suppilovahverokastikkeen myös keitettyjen perunoiden kanssa.