Hornet Snacks leffalautanen kahdelle
Atria Hornet Snacks Buffalo Bitesit, friteeratut suolakurkut ja uunissa paahdetut, mausteiset chilipähkinät ovat koukuttavan herkullista sormisyötävää vaikkapa leffan ääreen.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Hornet Buffalo Bites 600g
200 g varsiselleriä 10 cm pitkinä pätkinä
Dippi:
kermaviiliä
silputtua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria myllystä
Chilipähkinät:
valkosipulinkynsi
pähkinäsekoitusta
chilijauhetta
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä
Friteeratut suolakurkut:
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
mustapippuria myllystä
cayennepippuria
olutta
kananmuna
voisulaa
suolakurkkuja
Valmistusohje
- Sekoita dipin ainekset keskenään ja laita dippi jääkaappiin maustumaan.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Laita murska kulhoon ja sekoita joukkoon loput pähkinöiden raaka-aineet.
- Levitä pähkinäseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 180-asteissa uunissa kymmenisen minuuttia.
- Kypsennä Hornet Snacksit pakkauksen ohjeen mukaan pähkinöiden valmistuttua.
- Sekoita friteeraustaikinan kuivat aineet, eli vehnäjauho ja mausteet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään olut, kananmuna ja voisula. Vispaa kuivat aineet olutseoksen joukkoon.
- Leikkaa suolakurkut pitkittäin noin puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Kuivaa kurkkujen pinta talouspaperilla.
- Upota kurkkuviipaleet friteeraustaikinaan ja nosta varovasti 180-asteiseen öljyyn paistumaan. Friteeraa noin 3 – 4 minuutin ajan, kunnes kurkut saavat kauniin ruskean pinnan. Nosta valmiit kurkut talouspaperin päälle valumaan.
- Nosta Hornet Snacksit, friteeratut suolakurkut, selleritangot, chilipähkinät sekä dippi tarjoiluvadille ja kanna herkku telkkarin ääreen.