Atria Master Class Nyhtökana à la Henri Alén
Tutustu uuteen herkulliseen reseptiimme - Atria Master Class Nyhtökanaan salaatinlehdellä. Tämä herkku tarjoaa täydellisen yhdistelmän mehevää nyhtökanaa, raikkaita salaatinlehtiä ja mausteista punasipulia, täydennettynä pikkelöidyillä sinapinsiemenillä.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Nyhtökana Karamelli n800g
Marinoitu punasipuli
2 kpl punasipulia
0,5 dl vaaleaa balsamicoetikkaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1 kpl kanelitanko
1 tl kokonaisia neilikoita
Tähtianiksella pikkelöidyt sinapinsiemenet
1 dl sinapinsiemeniä
2 kpl tähtianista
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
Annoksen kokoaminen
4 kpl rapeaa pikkusalaattia
koristeeksi rukolanversoja
Valmistusohje
- Ota kana huoneenlämpöön n. ½ tuntia ennen kypsentämistä. Älä avaa pakkausta. Lämmitä uuni 150°C:een. Laita nyhtökana pakkauksessaan uunipellille etiketti ylöspäin ja irrota etiketti. Laita pelti uunin alatasolle ja kypsennä noin 1,5 tuntia. Nyhdä kana sopivan kokoiseksi suikaleeksi.
- Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Kiehauta liemi etikasta, öljystä ja mausteista. Lisää oliiviöljy viimeisenä joukkoon. Kaada kuuma liemi sipulikuutioiden joukkoon ja anna jäähtyä. Sipulit marinoituvat jääkaapissa noin 3 tuntia.
- Lisää ainekset kattilaan. Keitä 10 minuuttia ja anna jäähtyä. Pikkelöidyt sinapinsiemenet säilyvät jääkaapissa puhtaassa purkissa.
- Irrota salaatinlehdet ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Nostele salaatinlehdille lämmin nyhtökana,
marinoitu punasipuli sekä pikkelöidyt sinapinsiemenet. Koristele rukolanversoilla.