Atria Master Class Nyhtökana à la Henri Alén

Työaika 45 min Kokonaisaika 4 t 40 min
4-6 annosta
johannarontu-atria-NEW_6914.jpg

Tutustu uuteen herkulliseen reseptiimme - Atria Master Class Nyhtökanaan salaatinlehdellä. Tämä herkku tarjoaa täydellisen yhdistelmän mehevää nyhtökanaa, raikkaita salaatinlehtiä ja mausteista punasipulia, täydennettynä pikkelöidyillä sinapinsiemenillä.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Nyhtökana Karamelli n800g

Marinoitu punasipuli

2 kpl punasipulia

0,5 dl vaaleaa balsamicoetikkaa

0,5 dl rypsiöljyä

1 rkl hunajaa

1 kpl kanelitanko

1 tl kokonaisia neilikoita

Tähtianiksella pikkelöidyt sinapinsiemenet

1 dl sinapinsiemeniä

2 kpl tähtianista

1/2 dl valkoviinietikkaa

1 dl sokeria

1 dl vettä

Annoksen kokoaminen

4 kpl rapeaa pikkusalaattia

koristeeksi rukolanversoja

Valmistusohje

  1. Ota kana huoneenlämpöön n. ½ tuntia ennen kypsentämistä. Älä avaa pakkausta. Lämmitä uuni 150°C:een. Laita nyhtökana pakkauksessaan uunipellille etiketti ylöspäin ja irrota etiketti. Laita pelti uunin alatasolle ja kypsennä noin 1,5 tuntia. Nyhdä kana sopivan kokoiseksi suikaleeksi.
  2. Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Kiehauta liemi etikasta, öljystä ja mausteista. Lisää oliiviöljy viimeisenä joukkoon. Kaada kuuma liemi sipulikuutioiden joukkoon ja anna jäähtyä. Sipulit marinoituvat jääkaapissa noin 3 tuntia.
  3. Lisää ainekset kattilaan. Keitä 10 minuuttia ja anna jäähtyä. Pikkelöidyt sinapinsiemenet säilyvät jääkaapissa puhtaassa purkissa.
  4. Irrota salaatinlehdet ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Nostele salaatinlehdille lämmin nyhtökana,
    marinoitu punasipuli sekä pikkelöidyt sinapinsiemenet. Koristele rukolanversoilla.