Karjalanpaisti
Perinteinen karjalanpaisti on helppo ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään. Vaikka karjalanpaisti valmistuukin helposti tämän reseptin avulla, niin sen kypsentämiseen kannattaa kuitenkin varata reilusti aikaa. Täydellisen lopputuloksen saat ruskistamalla lihat huolellisesti ennen hauduttamista.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Perinteinen Karjalanpaisti 700g
1 rkl voita
3 porkkanaa reiluina lohkoina
2 sipulia kuorittuna reiluina lohkoina
2 laakerinlehteä
8 maustepippuria
suolaa
Keitetyt perunat:
600 g kiinteitä perunoita
suolaa
Sokeripuolukat:
200 g pakastepuolukoita
1/2 dl sokeria
Mummonkurkut:
1 kurkku viipaloituna
2 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl sokeria
tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
- Ruskista lihat voissa padassa kahdessa erässä.
- Lisää kasvikset, laakerinlehdet, maustepippurit ja suola pataan lihojen joukkoon.
- Kaada pataan vettä sen verran, että lihat ja kasvikset juuri peittyvät. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kannella peitettynä noin kolme tuntia.
- Keitä perunat reilulla suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
- Sokeripuolukat; Kiehauta puolukat ja sokeri keskenään.
- Mummonkurkut; Sekoita kurkkuviipaleiden joukkoon etikka, sokeri ja tilli. Anna maustua hetki jääkaapissa.
- Tarjoile karjalanpaisti perunoiden, puolukoiden ja mummonkurkkujen kera.