Possu-ssämit ja pikakimchi
Bo ssäm on helppo ja rento korealainen ruokalaji, jossa salaatinlehtiin kääräistään mehevää possua ja muita maukkaita täytteitä. Kääröjen täyttäminen juuri omaan makuun on mukavaa näpräiltävää ja niinpä bo ssämit sopivatkin mahtavasti illanviettoon.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Possun Pataliha 350g
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Pikakimchi:
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl tomaattipyrettä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 kiinankaali suikaloituna
1/2 punainen chili hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
2 kevätsipulia viipaleina
Tarjoiluun:
1 rkl srirachaa
1 1/2 dl majoneesia
3 kevätsipulia viipaleina
salaatin lehtiä
keitettyä riisiä
seesamin siemeniä
Valmistusohje
- Tee ensin pikakimchi maustumaan. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattipyree ja valkosipuli ja freesaa hetki. Pyöräytä mukaan kaali ja chili ja freesaa taas hetki. Sekoita joukkoon loput ainekset, siirrä tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä.
- Paista possu pannulla öljyssä kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita sriracha majoneesiin. Kokoa salaatinlehtiin kimchiä, riisiä, possua, srirachamajoneesia ja kevätsipulia. Viimeistele seesaminsiemenillä.