Possu-ssämit ja pikakimchi

40 min työaika
40 min kokonaisaika
4
Possu-ssämit ja pikakimchi
40 min työaika
40 min kokonaisaika
4

Bo ssäm on helppo ja rento korealainen ruokalaji, jossa salaatinlehtiin kääräistään mehevää possua ja muita maukkaita täytteitä. Kääröjen täyttäminen juuri omaan makuun on mukavaa näpräiltävää ja niinpä bo ssämit sopivatkin mahtavasti illanviettoon.

 

Raaka-aineet

1 pkt Filee

rypsiöljyä

suolaa

mustapippuria

Pikakimchi:

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl tomaattipyrettä

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1/2 kiinankaali suikaloituna

1/2 punainen chili hienonnettuna

1 rkl kalakastiketta

1 rkl omenaviinietikkaa

1 tl sokeria

2 kevätsipulia viipaleina

Tarjoiluun:

1 rkl srirachaa

1 1/2 dl majoneesia

3 kevätsipulia viipaleina

salaatin lehtiä

keitettyä riisiä

seesamin siemeniä

Ohje

Tee ensin pikakimchi maustumaan. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattipyree ja valkosipuli ja freesaa hetki. Pyöräytä mukaan kaali ja chili ja freesaa taas hetki. Sekoita joukkoon loput ainekset, siirrä tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä.

Paista possunfileekuutiot pannulla öljyssä kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita sriracha majoneesiin. Kokoa salaatinlehtiin kimchiä, riisiä, possua, srirachamajoneesia ja kevätsipulia. Viimeistele seesaminsiemenillä.