Kanakebab

Työaika Kokonaisaika 15 t
5 annosta

Kanakebabin valmistus sujuu yllättävän helposti myös kotona. Kebabin kypsentäminen vie aikaa, mutta muuten kebabin valmistus ei ole työlästä.


Tarjoile kanakebab esimerkiksi salaatin, ranskalaisten tai riisin kera. Kanakebab on herkullista myös klassisesti pitaleivän välissä kasvisten ja kastikkeiden kera. Kastikkeeksi sopii esimerkiksi tulinen valmiskastike tai vaikkapa majoneesista, kermaviilistä ja curryjauheesta sekoitettu kastike.


Kebabia voi valmistaa kerralla isommankin satsin. Valmiiksi viipaloitu, kerta-annoksissa pakastettu kanakebab on kullan arvoista vaikkapa raskaan työviikon jälkeen perjantai-illan herkkuruokaa pohdiskelevalle.

Raaka-aineet

2 rasia Atria Kanan Jauheliha 400g

1 1/2 tl sipulijauhetta

2 1/2 rkl grillimaustetta

2 tl mango-currya (tai tavallista currya)

1 tl paprikajauhetta

1/2 tl inkivääriä

1/2 tl chilijauhetta

3 rkl bbq-kastiketta

2 tl persillade-maustesuolaa (tai tavallista suolaa)

1 tl mustapippuria myllystä

1/2 dl rypsiöljyä

3 rkl perunajauhoja

Tarjoiluun maun mukaan esim:

Pitaleipiä, ranskalaisia, riisiä, salaattia, tomaattia, fetajuustoa, maustekastikkeita...

Valmistusohje

  1. Mittaa kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon. Vaivaa kebabtaikinaa yleiskoneen melalla tai taikinakoukulla vähintään 20 minuuttia, kunnes massa on tasaista.
  2. Painele massasta ilmakuplat pois ja muotoile tangoksi.
  3. Kääri kebabtanko folioon ja kiristä folion päät kiinni niin että käärö näyttää isolta makeiselta. Kääräise päälle vielä toinen foliokerros samalla lailla.
  4. Työnnä lihaan sisälämpömittari, ja kypsennä 100-asteisessa uunissa kunnes kebabin sisälämpö on 80 astetta. Tähän menee noin 3 tuntia. Ota sitten uuni pois päältä, ja anna kebabin hautua jälkilämmöllä vielä puoli tuntia.
  5. Jäähdytä kebab ja anna sen vetäytyä jääkaapissa yön yli, noin 8-10 tuntia, jotta maut tasaantuvat. Anna kebabin olla foliokääreessään vielä tämän ajan.
  6. Veistä kylmästä kebabista juustohöylällä viipaleita ja lämmitä viipaleet esimerkiksi öljyssä tai maustekastikkeessa paistinpannulla. Voit lämmittää viipaleet myös uunissa tai mikrossa.
  7. Tarjoile kanakebab esimerkiksi salaatin, ranskalaisten tai riisin kera, tai klassisesti pitaleivän välissä kasvisten ja kastikkeiden kera.