Kanavohvelit

Työaika 30 min Kokonaisaika 45 min
5 annosta

Näistä ruokaisista herkkuvohveleista löytyy runsaasti makua jo taikinasta, johon heitetään mukaan rapeaa sipulia, maukasta maissia ja mehevää juustoa. Kruunaa vohvelit aurinkokuivatulla tomaatilla maustetulla kananfileeleikkeleellä, raikkailla kasviksilla sekä paistetulla kananmunalla. Ihana herkkuannos niin aamiaisella, brunssilla, lounaalla kuin väli- tai iltapalanakin!

Raaka-aineet

Vohvelit:

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 kananmuna

2 1/2 dl maitoa

1/2 dl voita sulatettuna

150 g cheddaria tai muuta voimakasta juustoa raasteena

200 g maissia (pakaste tai säilyke)

2 kevät- kesäsipulin vartta hienonnettuna

voita tarvittaessa paistamiseen

Lisäksi:

1 pkt Kana

2 avocadoa

3 retiisiä

2 kevät- tai kesäsipulia varsineen

5 kananmunaa

voita tai öljyä paistamiseen

suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Valmista ensin vohvelitaikina. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja mustapippuri keskenään. Lisää muna, maito ja voisula, sekoita tasaiseksi. Lisää juustoraaste, maissi ja sipulinvarret. Anna turvota puolisen tuntia.
  2. Suikaloi kanafileeviipaleet. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaapaise hedelmäliha lusikalla pois kuoresta, leikkaa avokado ohuiksi siivuiksi. Leikkaa myös retiisit ohuiksi siivuiksi, silppua sipulit varsineen.
  3. Paista vohvelit vohveliraudassa. Käytä tarvittaessa hieman rasvaa paistamiseen.
  4. Paista kananmunat pannulla pienellä määrällä rasvaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoile vohvelit kanafileiden, paistettujen munien, avokado- ja retiisisiivujen sekä sipulin kera.