Kanavohvelit
Näistä ruokaisista herkkuvohveleista löytyy runsaasti makua jo taikinasta, johon heitetään mukaan rapeaa sipulia, maukasta maissia ja mehevää juustoa. Kruunaa vohvelit kananfileeleikkeleellä, raikkailla kasviksilla sekä paistetulla kananmunalla. Ihana herkkuannos niin aamiaisella, brunssilla, lounaalla kuin väli- tai iltapalanakin!
Raaka-aineet
Vohvelit:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 kananmuna
2 1/2 dl maitoa
1/2 dl voita sulatettuna
150 g cheddaria tai muuta voimakasta juustoa raasteena
200 g maissia (pakaste tai säilyke)
2 kevät- tai kesäsipulin vartta hienonnettuna
voita tarvittaessa paistamiseen
Lisäksi:
1 pktAtria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 480g
2 avokadoa
3 retiisiä
2 kevät- tai kesäsipulia varsineen
5 kananmunaa
voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Valmista ensin vohvelitaikina. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja mustapippuri keskenään. Lisää muna, maito ja voisula, sekoita tasaiseksi. Lisää juustoraaste, maissi ja sipulinvarret. Anna turvota puolisen tuntia.
- Suikaloi kanafileeviipaleet. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaapaise hedelmäliha lusikalla pois kuoresta, leikkaa avokado ohuiksi siivuiksi. Leikkaa myös retiisit ohuiksi siivuiksi, silppua sipulit varsineen.
- Paista vohvelit vohveliraudassa. Käytä tarvittaessa hieman rasvaa paistamiseen.
- Paista kananmunat pannulla pienellä määrällä rasvaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile vohvelit kanafileiden, paistettujen munien, avokado- ja retiisisiivujen sekä sipulin kera.