Hoisinkastikkeessa paistetut kanapullat

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
Hoisinkastikkeessa-paistetut-broileripyorykat.jpg

Kanan jauhelihasta syntyy herkulliset lihapullat. Aasialaisittain maustetut kanapullat viimeistellään hoisinkastikkeella ja seesaminsiemenillä. Tarjoile kanapullat esimerkiksi riisin ja pikkelöityjen vihannesten kanssa.

Raaka-aineet

Jauhelihapyörykät:

1 rasia Atria Kanan Jauheliha 400g

1 kananmuna

1-2 valkosipulin kynttä murskattuna (tai 1 tl valmista valkosipulimurskaa)

1 tl inkivääritahnaa (tai raastettua inkivääriä)

1 tl soijakastiketta

1 tl kalakastiketta

1 ruukku korianteria hienonnettuna

1-2 kpl chiliä hienonnettuna

1 tl suolaa

Paistamiseen:

1/2 dl seesaminsiemen- tai rypsiöljyä

3 rkl hoisinkastiketta

2 rkl seesaminsiemeniä

Tarjoiluun esim:

keitettyä riisiä ja pikkelöityjä kasviksia

Valmistusohje

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja kypsennä paistinpannulla tai mikrossa koepulla. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa makusi mukaan.
  2. Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia. Kuumenna öljy ja paista pullat kullanruskeiksi pienissä erissä. Kun kaikki pullat on kypsennetty, kokoa ne kaikki pannulle. Lisää hoisinkastike ja seesaminsiemenet. Pyörittele pullia jotta kastiketta ja siemeniä tarttuu joka puolelle pullia.
  3. Paista miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia.
  4. Tarjoile esimerkiksi riisin ja pikkelöityjen kasvisten kera.