Hapankorppukuorrutettu possun ulkofilee ja hunaja-rosmariinilantut

Työaika 45 min Kokonaisaika 2 t 30 min
6 annosta
Joulumenu_pääruoka_1_1.jpg

Herkullinen ja helppo joulumenu syntyy sopivassa suhteessa Atrian valmiista tuotteista ja itse alusta asti tehden. Atria porsaan ulkofilee paistuu meheväksi maustevoilla valeltuna ja saa ylleen maukkaan rapean hapankorppukuorrutteen. Lisukkeeksi sopivat ihanat hunaja-rosmariinilantut ja valmis Atrian Joulun Makea Perunalaatikko. Valmista alkuruoaksi Kalkkuna-lehtikaalisalaatti karamellisoiduilla manteleilla, pääruoaksi tämä resepti ja jälkiruoaksi Lettuhyve - ja saat aikaan herkullisen joulumenun!

Raaka-aineet

1 pkt Atria Possun Ulkofilee Naturell n1,5kg

1 rs Atria Joulun Makea Perunalaatikko 400g

öljyä ja voita paistamiseen

Maustevoi

2 kpl oksaa rosmariinia

2 kpl valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

100 g pehmeää voita

Hapankorppukuorrute

4-5 kpl hapankorppua

1-2 rkl sinappia

Hunaja-rosmariinilantut

400-500 g lanttua

2 rkl öljyä

1 rkl hunajaa

0,25 tl suolaa

2 kpl rosmariinin oksaa

Paistoliemikastike

2 dl ulkofileen paistolientä

2 dl vettä

1 rkl maissitärkkelystä

ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Hapankorppukuorrutettu possun ulkofilee

  1. Ota Atria Possun Ulkofilee huoneenlämpöön n. ½ tuntia ennen kypsentämistä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Kuumenna tilavassa paistinpannussa tilkka öljyä ja nokare voita. Paista ulkofileetä kultakin pinnaltaan noin minuutin ajan. Nosta filee sitten tilavaan uunivuokaan.
  3. Hienonna rosmariinin lehdet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita rosmariini, valkosipulit ja suola pehmeän voin joukkoon. Lusikoi voi nokareiksi ulkofileen päälle.
  4. Työnnä paistolämpömittari ulkofileen paksuimpaan kohtaan ja nosta filee uunin keskitasolle paistumaan. Paista kunnes sisälämpötila on +70 astetta. Valele ulkofileetä muutaman kerran paiston aikana vuokaan valuneella rasvalla.
  5. Nosta kypsä filee uunista, siirrä vuoasta foliokääreeseen ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Ota paistoliemi talteen kastiketta varten.
  6. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Hienonna hapankorput esim. tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Levitä ohut kerros sinappia ulkofileen pintaan ja ripottele hapankorppumuruja päälle. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna ulkofileen vetäytyä vielä noin 20 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa hapankorppukuorrutettu possun ulkofilee hunaja-rosmariinilanttujen, Atria Joulun Makea Perunalaatikko ja paistoliemikastikkeen kanssa.

 

Hunaja-rosmariinilantut

  1. Pese, kuori ja kuutioi lanttu noin 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi.
  2. Kuumenna paistinpannussa öljy, lisää lanttukuutiot pannulle ja paista lanttuja keskilämmöllä välillä käännellen noin 15 minuuttia.
  3. Lisää pannulle hunaja, rosmariini ja suola. Kääntele ja paista vielä muutaman minuutin ajan. Tarjoa hapankorppukuorrutetun possun ulkofileen kanssa.

 

Paistoliemikastike

  1. Laita paistoliemi ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan vettä ja kaada koko ajan vispilällä sekoittaen kiehuvaan liemeen. Keitä noin 5 minuuttia sekoittamista jatkaen, nosta liedeltä ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.