Henri Alénin Minestra Maritata kanasta

Työaika 20 min Kokonaisaika 45 min
5 annosta

Henri Alén teki ihanan, Sydänmerkin arvoisen version italialaisesta hääkeitosta, Minestra Maritatasta. Sydänmerkki kertoo, että tuote tai resepti on terveyden kannalta parempi vaihtoehto, siinä on mm. maltillisesti suolaa ja rasvan laatu on hyvä.

 

Henkan hurmaava keitto sisältää mm. kananfileetä, porkkanaa, varsiselleriä, kaalia sekä pastaa. Herkullinen annos viimeistellään rapeaksi paahdetulla palvikinkulla ja parmesaaniraasteella.

 

Lisää Sydänmerkki-reseptejä löydät täältä.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 480g

1 sipuli

2 porkkanaa

2 oksaa varsiselleriä

3 valkosipulinkynttä

1 pussi lehtikaalia (tai 300 g valkokaalia)

2 rkl oliiviöljyä

1 litra vettä

1 kanaliemikuutio

1 laakerinlehti

2 dl pienikokoista Sydänmerkki-pastaa

1 tl suolaa

1/3 pkt Atria Ohuen Ohut Saunapalvi 300g

1/2 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

  1. Leikkaa kanan ohutleikkeet pitkittäin isoiksi suikaleiksi.
  2. Kuori sipuli ja porkkanat. Kuutioi ne. Hienonna varsiselleri ja valkosipulinkynnet. Revi lehtikaalit tai suikaloi valkokaali.
  3. Ruskista kananfileet ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää sipuli, porkkana ja kaali. Kuullota viisi minuuttia ja lisää vesi, kanaliemikuutio sekä laakerinlehti.
  4. Hauduta keittoa 20 minuuttia ja lisää mukaan pasta. Jatka hauduttamista, kunnes pasta on kypsää.
  5. Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi ja paista pannulla tilkassa öljyä rapeaksi.
  6. Tarjoile keitto rapean kinkun ja raastetun parmesaanin kera.