Henri Alénin Tartar
Tee ruokahetkestäsi unohtumaton valmistamalla herkullisia tryffelipihvejä, jotka yhdistävät mehevän lihan, hienostuneen kastikkeen ja houkuttelevan tryffelikreemin. Seuraa näitä yksinkertaisia vaiheita ja loihtiminen voi alkaa!
Raaka-aineet
250 g Atria Takuumurea Naudan sisäfileetä
2 kpl salottisipulia
1 kpl nippu hienonnettua lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuria
Kastike
0,2 dl punaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
3 tl ryyti-dijon-sinappia
1 rkl hienonnettuja kapriksia
2 kpl keitettyä kananmunaa
Tryffelikreemi
1 kpl kananmunan keltuainen
1 tl dijon-sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1,5 tl rypsiöljyä
1 rkl ranskankermaa
0,5 tl tryffeliöljyä
Koristeeksi
4 kpl viiriäisen munaa
puhdistettua frisee-salaattia ja rukolanversoa
tilkka oliiviöljyä
tuoretta tryffeliä
Valmistusohje
Liha
- Kuivaa liha huolellisesti joka puolelta ja leikkaa isoiksi pihveiksi.
- Lämmitä pannu kuumaksi ja laita siihen ripaus suolaa.
- Hiillosta lihan palat suolassa nopeasti joka puolelta ja jäähdytä välittömästi.
- Hienonna jäähtynyt liha veitsellä.
- Hienonna myös shalottisipuli ja lehtipersilja.
Kastike
- Kuori kananmunat ja paina ne tiheän siivilän läpi murusiksi.
- Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
- Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Sekoita lopuksi kastike, hienonnettu liha, persilja ja shalottisipulit keskenään.
- Sekoita varovasti ja muotoile massasta 4-5 pientä pihviä.
- Laita kylmään odottamaan tarjoilua.
Tryffelikreemi
- Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää mukaan dijon-sinappi sekä etikka.
- Vispaa öljy mukaan ohuena nauhana niin, että lopputulos on majoneesi.
- Lisää mukaan ranskankerma. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja tryffeliöljyllä.