Henri Alénin Tartar

Työaika 45 min Kokonaisaika 45 min
4-6 annosta
johannarontu-atria-NEW_7282.jpg

Tee ruokahetkestäsi unohtumaton valmistamalla herkullisia tryffelipihvejä, jotka yhdistävät mehevän lihan, hienostuneen kastikkeen ja houkuttelevan tryffelikreemin. Seuraa näitä yksinkertaisia vaiheita ja loihtiminen voi alkaa!

Raaka-aineet

250 g Atria Takuumurea Naudan sisäfileetä

2 kpl salottisipulia

1 kpl nippu hienonnettua lehtipersiljaa

suolaa ja mustapippuria

Kastike

0,2 dl punaviinietikkaa

1 dl oliiviöljyä

3 tl ryyti-dijon-sinappia

1 rkl hienonnettuja kapriksia

2 kpl keitettyä kananmunaa

Tryffelikreemi

1 kpl kananmunan keltuainen

1 tl dijon-sinappia

1 rkl valkoviinietikkaa

1,5 tl rypsiöljyä

1 rkl ranskankermaa

0,5 tl tryffeliöljyä

Koristeeksi

4 kpl viiriäisen munaa

puhdistettua frisee-salaattia ja rukolanversoa

tilkka oliiviöljyä

tuoretta tryffeliä

Valmistusohje

Liha

 

  1. Kuivaa liha huolellisesti joka puolelta ja leikkaa isoiksi pihveiksi.
  2. Lämmitä pannu kuumaksi ja laita siihen ripaus suolaa.
  3. Hiillosta lihan palat suolassa nopeasti joka puolelta ja jäähdytä välittömästi.
  4. Hienonna jäähtynyt liha veitsellä.
  5. Hienonna myös shalottisipuli ja lehtipersilja.

 

Kastike

 

  1. Kuori kananmunat ja paina ne tiheän siivilän läpi murusiksi.
  2. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
  3. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita lopuksi kastike, hienonnettu liha, persilja ja shalottisipulit keskenään.
  5. Sekoita varovasti ja muotoile massasta 4-5 pientä pihviä.
  6. Laita kylmään odottamaan tarjoilua.

 

Tryffelikreemi

 

  1. Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää mukaan dijon-sinappi sekä etikka.
  2. Vispaa öljy mukaan ohuena nauhana niin, että lopputulos on majoneesi.
  3. Lisää mukaan ranskankerma. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja tryffeliöljyllä.