Kinkku-persimonpizza

Työaika Kokonaisaika 1 t
2-3 annosta
Possu-persimonpizza.jpg

Herkuttele jouluun sopivalla kinkku-persimonpizzalla, jossa on täydellinen yhdistelmä suolaista ja makeaa! Ohjeesta tulee 1 pellillinen tai 2 pienempää pyöreää pizzaa.

Raaka-aineet

Pizzataikina:

1 1/2 dl vettä

15 g tuorehiivaa

2 rkl öljyä

1/2 tl suolaa

4 dl pizzajauhoja

Täytteet:

1/2 purkki ranskankermaa

voimakasta juustoraastetta, esim. cheddar tai emmental

kinkkua suikaleina

persimonia

granaattiomenan siemeniä

rucolan versoja tai rucolaa

pistaasipähkinöitä

oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi yleiskoneen kulhoon ja murustele hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon myös suola ja öljy. Laita kone päälle ja lisää jauhoja vähän kerrallaan. Anna taikinan vaivautua noin kymmenen minuuttia. Taikinan pitää olla mahdollisimman löysää, mutta ei kuitenkaan sormiin tarttuvaa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.
  2. Taputtele taikinasta yksi pellillinen tai kaksi pyöreää ohutta pizzaa jauhotettujen käsien avulla suoraan leivinpaperin päälle. Anna taikinan kohota viitisentoista minuuttia.
  3. Levitä pohjalle ranskankerma ja ripottele sen päälle juustoraastetta. Levitä pizzalle oman maun mukainen määrä suikaloitua joulukinkkua. Kuori ja lohko persimon ja levitä lohkot pizzan päälle.
  4. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Asettele valmiin pizzan päälle granaattiomenan siemeniä, rucolan versoja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä. Viimeistele pizza lorauksella hyvää oliiviöljyä sekä suolalla ja mustapippurilla.