Atria Takuumurea Naudan Sisäfilee n1,6kg
Naudan sisäfilee on ruhon arvokkain osa, joka on tunnettu poikkeuksellisesta mureudesta. Lihan kudos on lähes rasvaton eikä siinä ole jänteitä. Pihveiksi paloiteltuna se sopii kuumaan grilliin tai pannuun muutamaksi minuutiksi per puoli, jonka jälkeen täydellinen makunautinto on valmis. Sisäfileestä valmistetaan kuuluisia annoksia, kuten Filet Mignon, Coer de Filet ja Chateaubriand. Liha on mureutettu valvotuissa olosuhteissa eikä sisällä mausteita. Liha on peräisin Suomessa kasvatetusta nurmella ruokitusta naudasta.
Ainesosat
Naudan sisäfilee
Ravintosisältö
100 g:ssa
Energia
505 kJ
Energia
120 kcal
Rasva
4,1 g
josta tyydyttynyttä
2 g
Proteiini
21 g
Suola
0,1 g
Valmistusohje
Valmistusohje kokonaisena: Ota sisäfilee huoneenlämpöön 1-2 h ennen kokkausta. Ruskista filee pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta pinnat suolalla ja pippurilla, ja nosta filee uunivuokaan. Työnnä lämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 150 °C uunissa haluttuun kypsyyteen. Ota filee uunista, kiedo löyhään foliokääreeseen ja anna vetäytyä 15 min ennen viipalointia. Huomioi, että sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana vielä pari astetta. Kermakastike: Sekoita kattilassa 4 dl kermaa, 2 rkl punaviinietikkaa, 2 rkl soijakastiketta, 2 rkl ketsuppia ja ripaus rouhittua mustapippuria. Kiehauta.
Valmistusohje pihveinä: Ota sisäfilee huoneenlämpöön 1-2 h ennen kokkausta. Leikkaa fileestä poikkisyin n. 4 cm paksuja pihvejä. Pyyhi pihvien pinnat ja muotoile pihvejä kevyesti käsin. Mausta, ja paista grillissä, parilalla tai öljytyllä pannulla muutama minuutti per puoli, haluttuun kypsyyteen. Voit myös vain ruskistaa pihvit nopeasti ja jatkaa kypsentämistä haluttuun kypsyyteen 150 °C uunissa. Kiedo pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä n. 10 min. Huomioi, että sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana vielä pari astetta.
Lisää reseptejä: atria.fi/reseptit
Valmistusohje pihveinä: Ota sisäfilee huoneenlämpöön 1-2 h ennen kokkausta. Leikkaa fileestä poikkisyin n. 4 cm paksuja pihvejä. Pyyhi pihvien pinnat ja muotoile pihvejä kevyesti käsin. Mausta, ja paista grillissä, parilalla tai öljytyllä pannulla muutama minuutti per puoli, haluttuun kypsyyteen. Voit myös vain ruskistaa pihvit nopeasti ja jatkaa kypsentämistä haluttuun kypsyyteen 150 °C uunissa. Kiedo pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä n. 10 min. Huomioi, että sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana vielä pari astetta.
Lisää reseptejä: atria.fi/reseptit