Grillattu perunasalaatti ja makkaroita
![](/globalassets/atria.fi/reseptikuvat/kesa-2022/grillattu-perunasalaatti-ja-makkaroita.jpg?preset=full-mobile)
Perunasalaatti ei ole koskaan ennen maistunut näin kesäiseltä! Grilli antaa perunoille upean maun. Salaattiin raikkautta tuovat sitruuna ja tuoreet yrtit. Tarjoile lisäksi grillattuja makkaroita ja nakkeja sekä bbq-ketsuppia ja mustaherukkasinappia.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Hiillos Grillimakkara 400g
1 pkt Atria kalkkunanakkeja tai Atria Wilhelm Luonnonkuorinakkeja
tai muita Atria-makkaroita ja -nakkeja maun mukaan
Grillattu perunasalaatti
1 kg uusia perunoita
1-2 nippu punasipulia
1 kpl sitruunan kuori
1 kpl sitruunan mehu (n. ½ dl)
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl kokojyvä-dijonsinappia
2 rkl kapriksia
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
½-1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Bbq-ketsuppi
1 dl ketsuppia
½ dl savuisaa bbq-kastiketta
Mustaherukkasinappi
½ dl pakastemustaherukoita sulatettuna
1 dl mietoa sinappia
1 tl hunajaa
Valmistusohje
- Pese uudet perunat ja keitä ne lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa perunat puoliksi tai isommat useampaan osaan. Grillaa siivuja välillä käännellen noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Hienonna sipuli ja laita isoon kulhoon. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu, oliiviöljy, sinappi ja kaprikset. Sekoita hyvin. Sekoita joukkoon grillatut perunat kuumina.
- Hienonna yrtit ja sekoita salaatin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita ketsupin ja sinapin ainekset keskenään.
- Grillaa makkarat ja nakit, ja tarjoile perunasalaatin, bbq-ketsupin ja mustaherukkasinapin kera.
KOKEILE MYÖS
![](/globalassets/atria.fi/reseptikuvat/helmikuu21/rosmariinilla-ja-dijon-sinapilla-marinoidut-naudan-ulkofileepihvit-dijon-ranskankermaa-ja-rosmariiniperunoita.jpg?preset=square-medium)