Grillattu perunasalaatti ja makkaroita
Perunasalaatti ei ole koskaan ennen maistunut näin kesäiseltä! Grilli antaa perunoille upean maun. Salaattiin raikkautta tuovat sitruuna ja tuoreet yrtit. Tarjoile lisäksi grillattuja makkaroita ja nakkeja sekä bbq-ketsuppia ja mustaherukkasinappia.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Hiillos Grillimakkara 400g
1 pkt Atria kalkkunanakkeja tai Atria Wilhelm Luonnonkuorinakkeja
tai muita Atria-makkaroita ja -nakkeja maun mukaan
Grillattu perunasalaatti
1 kg uusia perunoita
1-2 nippu punasipulia
1 kpl sitruunan kuori
1 kpl sitruunan mehu (n. ½ dl)
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl kokojyvä-dijonsinappia
2 rkl kapriksia
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
½-1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Bbq-ketsuppi
1 dl ketsuppia
½ dl savuisaa bbq-kastiketta
Mustaherukkasinappi
½ dl pakastemustaherukoita sulatettuna
1 dl mietoa sinappia
1 tl hunajaa
Valmistusohje
- Pese uudet perunat ja keitä ne lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa perunat puoliksi tai isommat useampaan osaan. Grillaa siivuja välillä käännellen noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Hienonna sipuli ja laita isoon kulhoon. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu, oliiviöljy, sinappi ja kaprikset. Sekoita hyvin. Sekoita joukkoon grillatut perunat kuumina.
- Hienonna yrtit ja sekoita salaatin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita ketsupin ja sinapin ainekset keskenään.
- Grillaa makkarat ja nakit, ja tarjoile perunasalaatin, bbq-ketsupin ja mustaherukkasinapin kera.