Green goddess -pastasalaatti pekonilla
Muistatko vielä hittisalaatin green goddessin? Vihreä jumalatar taipuu myös herkullisen ruokaisaksi pastasalaatiksi, joka kruunataan pekonilla.
Raaka-aineet
400 g Pastaa
1/2 kpl Varhaiskaali
1/2 kpl Kurkku
200 g Atria Suomalainen Pekoni 200g
Green goddess -kastike
1 kpl Sitruuna
1 kpl Avocado
3 dl Pinaattia
1 ruukku Basilikaa
1 dl Cashewpähkinöitä
1/2 dl Öljyä
1 rkl Hunajaa
1 tl Suolaa
Valmistusohje
- Tee ensin kastike. Purista sitruunasta mehu tehosekoittimen kulhoon. Lusikoi avokadosta hedelmäliha joukkoon. Lisää pinaatinlehdet, basilika, pähkinät, öljy, hunaja ja suola. Soseuta tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa varhaiskaalista kanta pois. Siivuta kaali ja leikkaa vielä kuutioiksi. Huuhtele kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioksi.
- Valuta pasta ja huuhtele viileällä vedellä. Sekoita kulhossa kastike, pasta sekä kaali- ja kurkkukuutiot.
- Leikkaa pekonisiivut noin ½ sentin paloiksi. Paista ne pannulla rapeiksi. Sekoita osa paloista salaatin joukkoon ja säästä noin kolmasosa koristeeksi salaatin päälle.