Green goddess -pastasalaatti pekonilla

Työaika Kokonaisaika 30 min
4 annosta

Muistatko vielä hittisalaatin green goddessin? Vihreä jumalatar taipuu myös herkullisen ruokaisaksi pastasalaatiksi, joka kruunataan pekonilla.

Raaka-aineet

400 g Pastaa

1/2 kpl Varhaiskaali

1/2 kpl Kurkku

200 g Atria Suomalainen Pekoni 200g

Green goddess -kastike

1 kpl Sitruuna

1 kpl Avocado

3 dl Pinaattia

1 ruukku Basilikaa

1 dl Cashewpähkinöitä

1/2 dl Öljyä

1 rkl Hunajaa

1 tl Suolaa

Valmistusohje

  1. Tee ensin kastike. Purista sitruunasta mehu tehosekoittimen kulhoon. Lusikoi avokadosta hedelmäliha joukkoon. Lisää pinaatinlehdet, basilika, pähkinät, öljy, hunaja ja suola. Soseuta tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Leikkaa varhaiskaalista kanta pois. Siivuta kaali ja leikkaa vielä kuutioiksi. Huuhtele kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioksi.
  4. Valuta pasta ja huuhtele viileällä vedellä. Sekoita kulhossa kastike, pasta sekä kaali- ja kurkkukuutiot.
  5. Leikkaa pekonisiivut noin ½ sentin paloiksi. Paista ne pannulla rapeiksi. Sekoita osa paloista salaatin joukkoon ja säästä noin kolmasosa koristeeksi salaatin päälle.