Tomaattinen kana-makaronilaatikko

Työaika 30 min Kokonaisaika 1 t
6 annosta

Tomaattinen kana-makaronilaatikko on päivitetty ja erilainen versio perinteisestä makaronilaatikosta. Jauhelihan sijasta reseptissä on käytetty Atrian Kanan jauhelihaa, joka tuo makaronilaatikkoon uutta tvistiä ja keveyttä.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Jauheliha 400g

öljyä

5 dl sarvimakaronia

Tomaattikastike:

1 kpl valkosipulinkynsi

400 g paseerattua tomaattia

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

1/2 ruukku tuoretta oreganoa

2 dl ruokakermaa

100 g fetajuustoa

Pinnalle:

100 g juustoraastetta

100 g fetajuustoa

100 g kirsikkatomaatteja

rouhittua mustapippuria

Koristeluun:

tuoretta oreganoa

Valmistusohje

  1. Ruskista kanan jauheliha pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä makaroni napakaksi suolalla maustetussa vedessä ja siivilöi.
  3. Hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta. Hauduta hetki ja lisää joukkoon ruokakerma sekä murennettu fetajuusto.
  4. Sekoita uunivuoassa paistettu kanan jauheliha ja makaronit. Lisää joukkoon tomaattikastike. Ripottele pinnalle juustoraaste ja murennettu feta. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne vuoan pinnalle. Rouskauta päälle vielä hieman mustapippuria.
  5. Kypsennä 170-asteisessa uunissa puolisen tuntia ja anna laatikon vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.

Koristele tomaattinen broileri makaronilaatikko tuoreella oreganolla juuri ennen tarjoilua.