Tomaattinen kana-makaronilaatikko

Tomaattinen kana-makaronilaatikko on päivitetty ja erilainen versio perinteisestä makaronilaatikosta. Jauhelihan sijasta reseptissä on käytetty Atria Kanan Jauhelihaa, joka tuo makaronilaatikkoon vaihtelua ja keveyttä.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Kanan Jauheliha 400g
öljyä
5 dl sarvimakaronia
Tomaattikastike:
1 kpl valkosipulinkynsi
400 g paseerattua tomaattia
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1/2 ruukku tuoretta oreganoa
2 dl ruokakermaa
100 g fetajuustoa
Pinnalle:
100 g juustoraastetta
100 g fetajuustoa
100 g kirsikkatomaatteja
rouhittua mustapippuria
Koristeluun:
tuoretta oreganoa
Valmistusohje
- Ruskista kanan jauheliha pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä makaroni napakaksi suolalla maustetussa vedessä ja siivilöi.
- Hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta. Hauduta hetki ja lisää joukkoon ruokakerma sekä murennettu fetajuusto.
- Sekoita uunivuoassa paistettu kanan jauheliha ja makaronit. Lisää joukkoon tomaattikastike. Ripottele pinnalle juustoraaste ja murennettu feta. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne vuoan pinnalle. Rouskauta päälle vielä hieman mustapippuria.
- Kypsennä 170-asteisessa uunissa puolisen tuntia ja anna laatikon vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.
- Koristele tomaattinen broilerimakaronilaatikko tuoreella oreganolla juuri ennen tarjoilua.