Eggs benedict
Ylijääneestä joulukinkusta syntyy joulun välipäiviin yksi klassisimmista aamiaisista. Eggs benedictin alkuperäinen versio valmistetaan kanadalaisesta paksummasta pekonista ja höttöisistä aamiaissämpylöistä, mutta paistetusta joulukinkusta ja joululimpusta saat mahdollisesti jopa paremman version! Voit sivellä leivälle myös joulusinappia.
Raaka-aineet
Uppomunat
vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
4 kananmunaa
Hollandaisekastike
3 kananmunan keltuaista
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl sitruunan mehua
2 dl sulatettua voita
suolaa
Lisäksi
4 viipaletta kinkkua
4 viipaletta joululimppua
silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
- Kiehauta vettä pienessä kattilassa, lisää kuumaan veteen valkoviinietikka. Laske lämpötilaa niin, että vesi kuplii enää hiljalleen. Pyöräytä kauhalla veteen pyörre ja laske kauhaan rikottu kananmuna pyörteeseen. Anna kypsyä 3-4 minuuttia ja nosta kananmuna reikäkauhalla pois vedestä paperille kuivumaan.
- Vispaa kananmunan keltuaiset, valkoviinietikka ja sitruunamehu vaahdoksi. Aseta kulho kuumaan vesihauteeseen ja jatka vispaamista kunnes seos alkaa saostua, älä anna kananmunien kuitenkaan kypsyä. Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja mausta suolalla.
- Paista kinkkusiivut pannussa ja paahda leivät. Kasaa leivän päälle ensin kinkku, sitten kananmuna ja lopuksi hollandaisekastiketta. Koristele eggs benedict ruohosipulisilpulla.
Vinkki!
Jos uppomunat eivät tunnu onnistuvan, voit tehdä helpot versiot kelmun avulla. Laita pala kelmua kahvikupin päälle, riko kananmuna kuppiin, sulje kelmunyytti ja ripusta nyytti pyykkipojalla vesikattilan reunaan.