Glaseerattu joulukana ja uunijuurekset

Työaika Kokonaisaika
annosta

Hunajaiset kasvikset kypsyvät näppärästi samassa vuuassa joulukanan kanssa. Kokonaisuuden viimeistelee upea glaseerauskastike.

Raaka-aineet

1 Atria Perhetilan Joulukana Mausteinen n. 1,7 kg

2 porkkanaa

1 palsternakka

1 iso sipuli

1 fenkoli

1/2 rkl tuoretta timjamia

1/2 dl öljyä

2 rkl hunajaa

suolaa ja mustapippuria myllystä

Glaseerauskastike

2 dl tuoretta appelsiinimehua

1 dl vaahterasiirappia

1 dl fariinisokeria

1 tl neilikoita

1/4 tl jauhettua maustepippuria

ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Ota joulukana huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  2. Kuori ja leikkaa juurekset isoiksi lohkoiksi. Hienonna timjami ja sekoita mausteet juuresten sekaan.Levitä juurekset uunivuokaan ja asettele joulukana päällimmäiseksi.
  3. Paista 175 asteessa noin puolitoista tuntia, kunnes kanan sisälämpö on 75 astetta.
  4. Laita ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Siivilöi mausteet pois. Valele glaseerauskastike kypsän kanan päälle. Tarjoile.