Glaseerattu joulukana ja uunijuurekset

Hunajaiset kasvikset kypsyvät näppärästi samassa vuoassa joulukanan kanssa. Kokonaisuuden viimeistelee upea glaseerauskastike.
Raaka-aineet
1 kpl Atria Perhetilan Joulukana Mausteinen n. 1,7 kg
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 iso sipuli
1 fenkoli
1/2 rkl tuoretta timjamia
1/2 dl öljyä
2 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Glaseerauskastike
2 dl tuoretta appelsiinimehua
1 dl vaahterasiirappia
1 dl fariinisokeria
1 tl neilikoita
1/4 tl jauhettua maustepippuria
ripaus suolaa
Valmistusohje
- Ota joulukana huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuori ja leikkaa juurekset isoiksi lohkoiksi. Hienonna timjami ja sekoita mausteet juuresten sekaan.Levitä juurekset uunivuokaan ja asettele joulukana päällimmäiseksi.
- Paista 175 asteessa noin puolitoista tuntia, kunnes kanan sisälämpö on 75 astetta.
- Laita ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Siivilöi mausteet pois. Valele glaseerauskastike kypsän kanan päälle. Tarjoile.