Banh mi -burgerit

Työaika Kokonaisaika 30 min
4 annosta

Tämä vietnamilaisesta makupaletista inspiroitunut hampurilainen on todellinen kesäruoka: sen sisään lastataan ronski burgeripihvi, tulista ja raikasta kaalisalaattia sekä täyteläistä seesamimajoneesia.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g

1 rkl öljyä

2 kpl valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

4 kpl hampurilaissämpylää

Salaatti

100 g varhaiskaalia

2 kpl porkkanaa

1/2 kpl kurkku

1 kpl chili

5 kpl mintun oksaa

1 ruukku thaibasilikaa

1 kpl lime

2 rkl soijakastiketta

2 rkl riisiviinietikkaa

1/2 tl suolaa

1 tl sokeria

Seesamimajoneesi

1 dl majoneesia

2 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

  1. Tee ensin salaatti. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Puolita kurkku, poista siemenet pikkulusikan avulla ja pilko ohuiksi tikuiksi. Irrottele yrteistä lehdet. Leikkaa chili renkaiksi.
  2. Nostele kaikki vihannekset ja yrtit kulhoon. Lisää limen mehu, mausteet ja sokeri. Sekoita hyvin.
  3. Sekoita majoneesin joukkoon seesamiöljy.
  4. Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Kuumenna pannulla öljy, lisää valkosipulinkynnet ja pihvit. Paista pihvejä noin seitsemän minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Paahda sämpylät. Sivele majoneesia sämpylöiden päälle ja laita väliin pihvi ja ronskisti salaattia.