Banh mi -burgerit
Työaika Kokonaisaika 30 min
4 annosta
Tämä vietnamilaisesta makupaletista inspiroitunut hampurilainen on todellinen kesäruoka: sen sisään lastataan ronski burgeripihvi, tulista ja raikasta kaalisalaattia sekä täyteläistä seesamimajoneesia.
Raaka-aineet
1 pktAtria Burger Naudanliha 480g
1 rkl öljyä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
4 kpl hampurilaissämpylää
Salaatti
100 g varhaiskaalia
2 kpl porkkanaa
1/2 kpl kurkku
1 kpl chili
5 kpl mintun oksaa
1 ruukku thaibasilikaa
1 kpl lime
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
Seesamimajoneesi
1 dl majoneesia
2 rkl seesamiöljyä
Valmistusohje
- Tee ensin salaatti. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Puolita kurkku, poista siemenet pikkulusikan avulla ja pilko ohuiksi tikuiksi. Irrottele yrteistä lehdet. Leikkaa chili renkaiksi.
- Nostele kaikki vihannekset ja yrtit kulhoon. Lisää limen mehu, mausteet ja sokeri. Sekoita hyvin.
- Sekoita majoneesin joukkoon seesamiöljy.
- Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Kuumenna pannulla öljy, lisää valkosipulinkynnet ja pihvit. Paista pihvejä noin seitsemän minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda sämpylät. Sivele majoneesia sämpylöiden päälle ja laita väliin pihvi ja ronskisti salaattia.