Joulumakaronilaatikko
Lempeästi joulumausteilla – sahramilla, maustepippurilla ja mantelilla - maustettu makaronilaatikko sopii joulun odotukseen tai vaikkapa joulun juhlapöytään.
Raaka-aineet
2 l vettä
1 tl suolaa
0,25 g sahramia
400 g makaronia
1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 400g
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
ripaus mustapippuria
Munamaito
3 kpl kananmunia
7 dl täysmaitoa
0,25 tl suolaa
Parmesaani-mantelikuorrute
1 rkl voisulaa
0,75 dl täysmaitoa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl mantelilastuja
2 dl raastettua parmesaania
Valmistusohje
- Laita vesi kiehumaan. Lisää kiehuvan veden joukkoon suolaa, sahramia ja makaronit.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Makaronien kiehuessa paista jauheliha. Kuumenna tilava paistinpannu, laita Atria Nauta Jauheliha 17% 400g paistinpannulle ja paista välillä käännellen kypsäksi. Mausta suolalla, mutapippurilla ja maustepippurilla – lisää maustepippuria varovasti, maista ja lisää makusi mukaan lisää.
- Kumoa voideltuun uunivuokaan kypsät ja valutetut makaronit sekä jauheliha. Sekoita. Vispaa munamaidon ainekset yhteen ja kaada tasaisesti vuokaan. Nosta vuoka uuniin ja paista noin 25 minuuttia.
- Sekoita parmesaani-mantelikuorrutteen ainekset yhteen. Nosta vuoka uunista, ripota kuorrute nokareina makaronilaatikon päälle ja jatka sitten paistamista vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut hieman väriä.
- Nosta makaronilaatikko uunista ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.