Joulumakaronilaatikko

Työaika 20 min Kokonaisaika 1 t
4 annosta
Joulumakaronilaatikko_annos_1_1_1.jpg

Lempeästi joulumausteilla – sahramilla, maustepippurilla ja mantelilla - maustettu makaronilaatikko sopii joulun odotukseen tai vaikkapa joulun juhlapöytään.  

Raaka-aineet

2 l vettä

1 tl suolaa

0,25 g sahramia

400 g makaronia

1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 400g

1 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

ripaus mustapippuria

Munamaito

3 kpl kananmunia

7 dl täysmaitoa

0,25 tl suolaa

Parmesaani-mantelikuorrute

1 rkl voisulaa

0,75 dl täysmaitoa

0,5 dl korppujauhoja

1 dl mantelilastuja

2 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

  1. Laita vesi kiehumaan. Lisää kiehuvan veden joukkoon suolaa, sahramia ja makaronit.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Makaronien kiehuessa paista jauheliha. Kuumenna tilava paistinpannu, laita Atria Nauta Jauheliha 17% 400g paistinpannulle ja paista välillä käännellen kypsäksi. Mausta suolalla, mutapippurilla ja maustepippurilla – lisää maustepippuria varovasti, maista ja lisää makusi mukaan lisää.
  4. Kumoa voideltuun uunivuokaan kypsät ja valutetut makaronit sekä jauheliha. Sekoita. Vispaa munamaidon ainekset yhteen ja kaada tasaisesti vuokaan. Nosta vuoka uuniin ja paista noin 25 minuuttia.
  5. Sekoita parmesaani-mantelikuorrutteen ainekset yhteen. Nosta vuoka uunista, ripota kuorrute nokareina makaronilaatikon päälle ja jatka sitten paistamista vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut hieman väriä.
  6. Nosta makaronilaatikko uunista ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.