Entrecote ja grillattua sydänsalaattia à la Henri Alén

Työaika Kokonaisaika 20 min
4 annosta

Henri Alénin kesäisessä reseptissä huippulaatuinen entrecote-pihvi saa kylkeensä grillattua sydänsalaattia sekä caesar-tyyppistä kastiketta. Annoksen kruunaa kunnon keko hienoa parmesaaniraastetta. Helppoa ja herkullista!

Tuoreen, huippulaatuisen entrecoten tilaat näppärästi kotiovelle osoitteesta Lihakauppa.fi.

Raaka-aineet

2 pkt Atria Takuumurea Naudan Entrecote n300g

suolaa ja mustapippuria

4 kpl baby gem sydänsalaattia (tai 2 romainesalaattia)

2 rkl oliiviöljyä

parmesaania

Kastike:

2 dl majoneesia

2 hienonnettua valkosipulinkynttä

2 tl dijonsinappia

1 rkl sitruunanmehua

loraus sardellipurkin öljyä

raastettua parmesaania

suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kokkausta.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Grillaa pihvejä noin kaksi minuuttia per puoli, ja mausta lopuksi vielä ripauksella suolaa.
  4. Poista salaateista uloimmat lehdet ja halkaise salaatit pitkittäin kahtia. Sivele leikkuupinnat öljyllä ja grillaa salaatit nopeasti leikkuupinta ritilää vasten. Mausta salaatit kastikkeella ja raasta päälle vielä runsaasti parmesaania.