Entrecote ja grillattua sydänsalaattia à la Henri Alén
Työaika Kokonaisaika 20 min
4 annosta
Henri Alénin kesäisessä reseptissä huippulaatuinen entrecote-pihvi saa kylkeensä grillattua sydänsalaattia sekä caesar-tyyppistä kastiketta. Annoksen kruunaa kunnon keko hienoa parmesaaniraastetta. Helppoa ja herkullista!
Tuoreen, huippulaatuisen entrecoten tilaat näppärästi kotiovelle osoitteesta Lihakauppa.fi.
Raaka-aineet
2 pktAtria Takuumurea Naudan Entrecote n300g
suolaa ja mustapippuria
4 kpl baby gem sydänsalaattia (tai 2 romainesalaattia)
2 rkl oliiviöljyä
parmesaania
Kastike:
2 dl majoneesia
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 tl dijonsinappia
1 rkl sitruunanmehua
loraus sardellipurkin öljyä
raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kokkausta.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Grillaa pihvejä noin kaksi minuuttia per puoli, ja mausta lopuksi vielä ripauksella suolaa.
- Poista salaateista uloimmat lehdet ja halkaise salaatit pitkittäin kahtia. Sivele leikkuupinnat öljyllä ja grillaa salaatit nopeasti leikkuupinta ritilää vasten. Mausta salaatit kastikkeella ja raasta päälle vielä runsaasti parmesaania.