Uuniperunat sitruunaisella kanatäytteellä

Työaika 15 min Kokonaisaika 1 t
6 annosta
Screenshot 2025-03-11 at 16.50.19.png

Tämä herkullinen ja helppo ruoka sopii niin arkeen kuin vaikkapa rentoihin illanistujaisiin. Tarjoile uuniperunat raikkaan salaatin kera ja nauti kevyestä, mutta täyttävästä ateriasta!

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Fileesuikale Sitruuna & Pippuri 300g

6 kpl uuniperunoita (esim. rosamunda)

200 g raejuustoa

200 g kevyttä kermaviiliä

0,5 kpl silputtua punasipulia

0,5 kpl punainen paprika kuutioituna

100 g tuorekurkkua kuutioituna

100 g pakastemaissia

0,5 kpl sitruunan mehu

1 tl sitruunapippuria

0,5 dl persiljasilppua

ruokaöljyä

Valmistusohje

  1. Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Laita perunat uunipellille, voit pistellä niihin reikiä haarukalla ja sipaista pintaan hieman öljyä.
  2. Kypsennä perunoita uunissa 200 asteessa 45-50 minuuttia, perunoiden koosta riippuen.
  3. Paista kanan fileesuikaleet kypsiksi paistinpannussa öljyssä ja anna jäähtyä.
  4. Sekoita kanasuikaleiden joukkoon kaikki muut raaka-aineet.
  5. Laita täyte jääkaappiin tekeytymään.
  6. Kun perunat ovat kypsiä, tee perunan pintaan viilto veitsellä ja täytä perunat kanatäytteellä.