Meksikolainen kanakeitto

Työaika 30 min Kokonaisaika 2 t
6 annosta

Meksikolainen kanakeitto on herkullinen ja mausteinen keitto, joka yhdistää meksikolaisen keittiön makuja. Tämä resepti sisältää Atria Nyhtökana Karamellia, joka tuo ruokaisuutta ja proteiinia annokseen. Lisäksi mukana on sipulia, valkosipulia, savupaprikajauhetta, juustokuminaa, oreganoa, tomaattimurskaa, mustapapuja, suolaa ja mustapippuria. Keitto tarjoillaan maissilastujen, ranskankerman, korianterin ja chiliviipaleiden kanssa. Tämä värikäs ja täyteläinen keitto sopii mainiosti arjen herkutteluun!

Raaka-aineet

1 pkt Atria Nyhtökana Karamelli 800g

1 kpl sipuli

2 kpl valkosipulinkynsiä

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl savupaprikajauhetta

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 tl oreganoa

1 tlk tomaattimurskaa (500g)

1 dl vettä

1 tlk mustapapuja (380g/230g)

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

3 dl maissilastuja

1 prk ranskankermaa (200g)

1/2 kpl korianteriruukku

1-2 kpl chiliä viipaloituna

Valmistusohje

  1. Valmista nyhtökana pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja valkosipulit. Paista sekoittaen muutama minuutti.
  4. Lisää savupaprikajauhe sekä juustokumina ja kuumenna hetki. Kaada tomaattimurska kattilaan. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Valuta pavut ja laita ne kattilaan. Lisää suola ja mustapippuri. Anna keiton porista matalalla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
  6. Lisää nyhtökana keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keitto maissilastujen, ranskankerman, korianterin ja chiliviipaleiden kanssa.