Hornet-siivet ja maapähkinävoikastike

Työaika 30 min Kokonaisaika 1 t
4 annosta
Hornet-siivet-ja-maapähkinävoikastike.jpg

Tulisten Hornet-siipien kanssa maistuu lempeän mausteinen maapähkinävoikastike ja raikkaat kasvikset. Kypsennä siivet tuttuun tapaan uunissa, tai kokeile niiden grillausta. Grillaus sujuu näppärästi, kun pujotat siivet varrastikkuihin.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Hornet Tulisesti Marinoitu Siipi 900g

limelohkoja

tuoretta minttua

suolapähkinöitä rouhittuna

(lisukkeeksi esim. salaattia, kurkkua ja retiisiä)

Maapähkinävoikastike

1 dl maapähkinävoita

1 dl kookosmaitoa

1 kpl limen mehu

1 ½ rkl kookossokeria

1 rkl soijakastiketta

1 tl srirachaa

(vettä)

Valmistusohje

  1. Ota siivet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä puoli tuntia ennen käyttöä.
  2. Valmista maapähkinävoikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää lopuksi tarvittaessa vettä sen verran, että saat aikaan sopivan paksuisen kastikkeen.
  3. Sujauta siivet halutessasi vartaisiin. Kypsennä uunissa tai grillaa välillä kääntäen noin 25 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 75°C.
  4. Tarjoile vartaiden kanssa maapähkinävoikastiketta, limelohkoja, tuoretta minttua ja rouhittuja suolapähkinöitä. Lisukkeeksi sopii simppeli salaatti.