Suomalaisen ruoan päivä 2024

MAUKASTA SUOMALAISEN RUOAN PÄIVÄÄ!🌾

 

Suomalaisen ruoan päivä 4.9. on iloinen ja maistuva juhla, joka vietetään keskellä parasta syyssesonkia ja sadonkorjuuaikaa. Tämä nimikkopäivä on omistettu kotimaassa tuotetulle ja valmistetulle ruoalle. Tapahtuman teemana on tänä vuonna "Ruokaa, turvaa, työtä", mikä painottaa ruoantuotannon merkitystä ruoan saatavuuden, turvallisuuden ja työllisyyden näkökulmasta. Juhlapäivän tarkoituksena on nostattaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä. Itsestäänselvyytenä pitämämme maukas, puhdas ja riittävä ruoka onkin etuoikeus, ja Suomalaisen ruoan päivä tarjoaa tilaisuuden juhlistaa tätä arvokasta perinnettä yhdessä! 

 

Me Atrialla olemme ylpeitä suomalaisuudestamme ja vahvasta näkyvyydestämme kotimaisessa ruokakulttuurissa. Suomalaisen ruoan päivä on siten meille suuri sydämenasia, sillä se tarjoaa mahdollisuuden korostaa kotimaisten raaka-aineiden ainutlaatuista makua ja vastuullista tuotantoa. Haluamme olla mukana juhlistamassa suomalaista ruokaa ja nostamassa esiin niitä maanviljelijöitä ja tuottajia, jotka tekevät arvokasta työtä ruoan eteen.

SUOMALAISIA KLASSIKKORESEPTEJÄ 🍽️

 

Suomalaisen ruoan päivä on oiva tilaisuus juhlistaa kotimaista ruokaperinnettä, ja klassikkoreseptit ovat tässä keskiössä. Tässä muutama suomalainen herkku, jotka sopivat mainiosti suomalaisen ruoan päivän juhlintaan.

 

Yksi suomalaisen ruoan klassikkoresepteistä on makaronilaatikko. Tässä herkullisessa ruoassa yhdistyvät kaksi suosikkia: mehevät lihapullat ja täyteläinen makaronilaatikko. Lihapulla-makaronilaatikko on helppo valmistaa ja maistuu taatusti koko perheelle. Keitä makaronit, paahda sipulisilppu ja lisää sulatejuusto sekä mausteet. Yhdistä valutetut makaronit lihapullaseokseen, kaada päälle munamaito ja kypsennä uunissa. 

 

Toinen suomalainen klassikkoresepti on karjanpaisti. Karjanpaisti on perinteinen suomalainen ruoka, joka valmistetaan yleensä naudanlihasta. Paisti haudutetaan miedolla lämmöllä pitkään, jolloin se muuttuu pehmeäksi ja meheväksi. Karjanpaisti on erinomainen valinta juhlapöytään, ja se tarjoillaan usein perunoiden ja kastikkeen kera.

 

Lihapullat ovat suomalaisten suosikkiruokaa, ja niitä löytyy monista perheiden ruokapöydistä. Lihapullat voi valmistaa joko itse tai käyttää valmiita lihapullia. Perinteiset lihapullat maustetaan suolalla, valkopippurilla ja sipulilla. Ne paistetaan pannulla kullanruskeiksi ja tarjoillaan esimerkiksi perunamuusin tai kermakastikkeen kanssa.

 

Ohukaiset, eli suomalaisittain letut, ovat makea klassikkoruoka. Ohukaiset valmistetaan ohuesta taikinasta, joka paistetaan pannulla. Ne tarjoillaan yleensä hillon, sokerin tai kermavaahdon kanssa. Ohukaiset ovat erityisen suosittuja lasten keskuudessa, mutta ne maistuvat hyvin kaikenikäisille.

PAREMPI MIELI KUN TIEDÄT MISTÄ RUOKASI TULEE 🏡

 

Yhdessä tilallistemme kanssa pidämme huolen, että valmistamamme ruoka on aina ympäristöä ja eläinten hyvinvointia kunnioittaen tuotettua, maukasta ja puhdasta. Kun näet pakkauksen kulmassa tilan nimen, se kertoo paljon enemmän kuin vain paikan mistä ruoka on tullut. Se kertoo, että ruoan on tehnyt perhe, joka tekee päivittäin töitä sen eteen, että suomalaista ruokaa on saatavilla joka päivä. Tilallisemme ovat omilla nimillään tuotteidensa takana, jotta sinä voit olla varma lihan alkuperästä ja laadusta.