Rahkaohukaiset omena-kanelipaistoksen ja puolukkavaahdon kanssa
Rahkaohukaiset lämpimän, kanelilla maustetun omenapaistoksen ja puolukkavaahdon kanssa ovat täydellinen päätös sadonkorjuukauden aterialle. Tämä jälkkäri ei ole supermakea, vaan ennen kaikkea raikas ja maukas.
Resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Rahkaohukainen Omena-Kaneli 380g
2 kpl omenaa
2 rkl voita
5 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
2 dl puolukoita
2 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa
Valmistusohje
- Leikkaa omenat lohkoiksi, poista siemenkodat. Kuumenna voi kattilassa ja paista omenalohkoja muutama minuutti. Mausta 2 rkl sokerilla ja kanelilla.
- Soseuta puolukat (säästä muutama puolukka koristeeksi) ja mausta ne 3 rkl sokerilla.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, vispaa joukkoon rahka ja soseutetut puolukat.
- Lämmitä Rahkaohukaiset pannulla tai uunissa. Tarjoile omena-kanelipaistoksen ja puolukkavaahdon kanssa.