Yhden astian uunicurry

Työaika 15 min Kokonaisaika 1 t 15 min
4 annosta

Raaka-aineet

1 pkt Atria Viljaporsaan Filee Minuuttisuikale 350g

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 bataatti (n. 400 g)

3 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä

1 rkl curryjauhetta

400 ml kookosmaitoa

4 dl vettä

2 rkl lihaliemijauhetta

1-2 tuoretta chiliä

1/2 ruukku tuoretta korianteria

2 limeä lohkoina

Valmistusohje

  1. Rullaa mausteet lihan joukkoon ja anna maustua sen aikaa, kun valmistelet ruuan.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko bataatti kuutioiksi.
  4. Sekoita uunivuuassa sipuli, valkosipuli, bataatti, riisi ja curryjauhe keskenään. Lisää kookosmaito, vesi ja lihaliemijauhe. Levitä possun fileesuikaleet maustekastikkeineen vuoan pinnalle.
  5. Paista vuokaa noin 60 minuuttia tai kunnes riisi ja bataatti ovat kypsiä. Voit peittää vuuan kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.
  6. Leikkaa chilit ohuiksi siivuiksi ja hienonna korianteri, levitä ne ruoan pinnalle. Tarjoile lisäksi limelohkoja.