Smörrebrödit marinoidulla salottisipulilla

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
1 annosta

Ota mallia tanskalaisista ja rakenna kunnon smörrebrödit. Täytteinä loistavat puhtaat suomalaiset raaka-aineet ja homman kruunaa bearnaisemajoneesi.

Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.

Raaka-aineet

1 viipaletta hyvää vaaleaa leipää per syöjä

tuorejuustoa

salaattia

Atria Ohuen Ohut Paahdettu Kanafilee 150g

Atria Ohuen Ohut Ylikypsä Kinkku 150g

tuoretta kirveliä

Marinoitu salottisipuli:

2 kpl salottisipulia

2 rkl öljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

1/2 rkl sokeria

ripaus suolaa

Bearnaise-majoneesi:

2 kpl salottisipulia

3/4 dl valkoviiniä

1 rkl valkoviinietikkaa

2 1/2 dl majoneesia

1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

1 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna

1 kpl sitruunan mehu

Valmistusohje

  1. Valmista ensin marinoidut salottisipulit. Kuori salottisipulit ja leikkaa siivuiksi. Sekoita keskenään öljy, valkoviinietikka, sokeri ja suola niin, että mausteet liukenevat joukkoon. Sekoita marinadi sipulien sekaan ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
  2. Tee seuraavaksi bearnaise-majoneesi. Kuori ja hienonna salottisipulit. Lisää kattilaan salottisipulit, valkoviini ja valkoviinietikka. Keitä aineksia miedolla lämmöllä viisi minuuttia ja anna sitten jäähtyä.
  3. Sekoita kaikki bearnaise-majoneesin ainekset majoneesin joukkoon ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
  4. Voitele leipäviipaleet reilusti tuorejuustolla. Asettele leiville salaatinlehdet ja puoliin leivistä Ohuen Ohutta Kanafileetä ja puoliin Ohuen Ohutta Paahdettua Kinkkua. Viimeistele leivät marinoidulla salottisipulilla ja bearnaise-majoneesilla sekä kirvelin lehdillä.